Ännu en spelmånad, och idag bjuder jag på ett spel taget från den svenska division 2-fotbollen, häng med!

Falu FK – Dalkurd FF
Spelstopp: 19:00
Mitt Tips: 2/2 (Halvtid/Full tid)
Insats: 7/10

Motivering;
Dalkurd är sensationslaget, som under de senaste åren gått som en raket uppåt genom det svenska seriesystemet inom fotbollen. Man ligger nu i division 2, där man toppar sin serie relativt överlägset. Genom en bländande offensiv och en någorlunda fungerande defensiv är man laget att slå, vilket visat sig vara grymt svårt. För att göra detta ännu enklare att förstå, har jag hittat lite statistik från denna säsongen som jag sammanfattar i punktform för er, men listan kommer längre ner, efter analysen av Falu FK. Man har en vass trupp, som innehåller forna bosniska landslagsspelare, klass rakt igenom laget!

Falu FK är ett medelmåttigt gäng, som blivit grymt desarmerat under uppehållet. Man förlorade nyligen sin främsta spelare och vassaste målskytt, Linus Bolin, som packade sina grejor och drog till Gefle. Dessutom har man inte direkt glänst i seriespelet, där man på tolv matcher visar raden 5-2-5, målskillnaden 20-20. Majoriteten av poängen kommer dock på hemmaplan, men kraftigt desarmerade och mot seriegiganten ser jag chanserna till poängplock små, mycket små!

Så, sammanfattat;
- På tolv matcher, har Dalkurd raden 9-3-0, och målskillnaden 36-12. En målmaskin som ännu ej är besegrade i serien. Jämför det med Falu FK’s 5-2-5, och målskillnaden 20-20.
- Gefle snodde åt sig Falu’s vassaste och målfarligaste spelare, som gjort 8 av dessa 20 mål hittills, TUNGT!

Ja, det ser inte ljust ut för Falu BK, och med oddset 2,15 på 2/2 (ledning i halvtid och vinst för Dalkurd) slänger jag in en skön insats och hoppas på att man lever upp till sitt forna jag.

God spellycka,
/Blixt