Ja, gårdagen blev fin vad gäller speltipset, Stabaek gjorde precis som jag väntade mig, och vann enkelt med 4-0 hemma mot Tirana, handicapsoddset på 1,90 var aldrig i fara.

Idag siktar jag österut, för ett spel i en lite bortglömd serie… Häng med!

CSKA Moskva – Spartak Nalchik
Spelstopp: 18:00
Mitt Tips: 1:a (-1)
Insats: 3/10

Motivering;
Ja, den ryska fotbollsligan, eller snarare hela den östeuropeiska fotbollsregionen, har på allvar slagit sig in i turneringar på senare år. Ryssland skrällde sig hela vägen till semifinal i EM förra sommaren, och kapacitet i den inhemska ligan finns det gott om. Dessvärre drabbades den ryska klubblagsfotbollen, då storstjärnor som Arshavin, Pavlyutjenko och Zhirkov köpts upp av storlag.

CSKA Moskva är ett av Rysslands främsta klubblag, och har placerat sig högt upp i tabellen i år, på en fjärdeplats. Storstjärnan i laget känner vi igen från tidigare matcher i Champions League, Vagner Love, som nu ryktas lämna klubben inför säsongsstarten av de stora Europeiska ligorna. Men, än så länge är han kvar, och än så länge är han seriens kanske vassaste spelare. CSKA’s form är väl lite halvblek, då formkurvan visar 2-1-2, men då ska man ha i åtanke om att man är hemmastarka och slagit Zenit för inte så länge sen, och att poängtappen i majoritet är på bortagräs. Hemma har man nu en god chans mot…

… Näst-jumbo-placerade Nalchik. Laget har endast skramlat ihop 9 poäng på 13 matcher så här långt, inga roliga siffror för en supporter i deras färger. truppinformation har jag svårt att hitta, mycket svårt. Formen är 0-3-2, alltså ett par oavgjorda, bland annat mot Zenit, 2-2 slutade matchen, men då var kruxet återigen att Zenit var på bortagräs. Hemmaplan är oerhört viktigt i dessa serier, och när man inte har skrapat ihop en högre poängsiffra än antalet spelade matcher, då är man helt enkelt inte bra…

Ettan med handicap står runt 1,90 i odds på internet, ett spelvärt odds då jag tror att CSKA kommer att vinna med 2-0. Full fart, in med en tidig boll, kontrollera matchen, avgör matchen, spela av tiden… Håll dock insatsen nere, då det kan vara så att de nöjer sig med uddamålet… Matchbilden har jag nog klar för mig, ryggar ni spelet?

God spellycka,
/Blixt