Gårdagen bjöd på oväntade händelser i matcherna, och spelbolagen lär har gjort sig en rejäl summa! Idag är det dock vår tur att se plustecken på kontona, och det gör vi genom ett medelmåttigt spännande matchutbud. Vad som lockar mig till spel är Sveriges premiärmatch, mot Vitryssland, på hemmagräset i U21-EM. Kika in min matchanalys…

Sverige U21 – Vitryssland U21
Spelstopp: 18:15
Mitt tips: 1:a
Insats: 5/10

Motivering:
Sverige spelar den andra dagen under pågående U21-EM sin första match, och det mot ex-sovjetnationen Vitryssland. En måstematch för oss blågula, dels i just egenskap av öppningsmatch med en god start och vind i ryggen, men också med tanke på att de med största sannorlikhet kommer att vara gruppens stryklag.

Sverige rustar i år ett stjärnspäckat lag, med spelare ordinarie i holländska ligan med erkända internationella fotbollstalanger. Groningens målspruta Marcus Berg, som är ett hett transferämne i Holland, ställer sig bredvid Eindhovens blonda svenskstriker Ola Toivonen. Bakom dessa, på ett talangfullt mittfält, finner vi namn som Pontus Wernbloom (som på egna direktiv föredrar mittfältspositionen), Denni Avdic och Rasmus Elm. Längst bak har vi vår nya backklippa, Matthias Bjärsmyr, som snart kan vara en trolig konkurrent till Mellberg i A-lagets mittlås.

Vitryssland kommer till ”Långa Landet Lagom” med en relativt okänd trupp i mina ögon, eftersom majoriteten av dessa håller till i den inhemska ligan. Fördelen i laget med detta är ju givetvis att de är väldigt samspelta och spelar väldigt bra som ett kollektiv, i samma klass som Sverige. Spetskompetensen saknas dock och är inte i närheten av vad Sverige har på pappret att ställa upp.

Jag tror på ettan, hemmaplan och bättre lag är tunga argument i en sån här match! 1,75 på rak etta spelar jag direkt, handicap kan testas, men också resultaten 2-0/2-1/3-0/3-1, då alla är ganska så troliga. En tipslapp på Svenskaspels Bomben kan vara aktuell, men som sagt, ettan spelas!

God spellycka,
/Blixt