Ännu ett par dagars frånvaro, p.g.a spenderad tid med flickvän och min son ute i solen och sommarvärmen. Idag är jag dock uppe med tuppen (i våra tidsuppfattningar i allafall) för att dela med mig av nya tips till er läsare. De sista två matcherna i Confederations Cup spelas, där jag har ett chansdrag gällande bronsmatchen…

Spanien – Sydafrika
Spelstopp: 15:00
Mitt Tips: David Villa (Första Målskytt)
Insats: 2/10

Motivering;
Spanien åkte på plumpen senast, mot USA av alla lag. 0-2, och därmed var rekordsviten bruten och finalplatsen som bortblåst med vinden. Idag möter man Sydafrika igen, och jag väljer att spela ett spel på att David Villa, Spaniens superstriker, gör första målet i matchen. Oddset ligger på 4,70 hos en del spelombud, något som jag finner ett spelvärde i.

David Villa har ett målsnitt i landslaget på över 0,50, efter att ha gjort 30 mål på runt 50 matcher, ett imponerande facit som gör honom statistiskt målfarligast i landslagsdräkt i världen i nuläget. Det faktum att han även tar straffar i sådana situationer gör att chanserna som målskytt ökar. Han har hittills gjort mål i alla matcher i Confederations Cup (utom mot just USA, då det blev blankt för Spanien). Han är en utpräglad striker, som vet precis vad han ska göra för att få bollen i nät, när han kommer rättvänd i boxen. Även frisparksskyttet är vasst från halvdistans.

Många kanske undrar, varför inte Torres? Jo, Torres har alltid varit den i landslaget som ska ses som den primära målskytten, men David Villa har tagit den rollen, (därav sitt höga målsnitt). Torres har gått från glödhet till iskall i turneringen, då han först gjorde hattrick, för att sedan bli loj och övermodig (enligt mig) och därmed sluta ta löpningar, kämpa i närkamper och bränna egentligt självklara målchanser. Det gynnar David Villa idag att han kanske är något hetare på gröten i boxen, och jag tror att han stänker dit första. Även målskyttsspelet på runt 2,00 ska vara oerhört spelvärt.

Matchen sänds i SVT i eftermiddag, för er som inte ligger ute i solen kan det kanske vara något att se!

God spellycka,
/Blixt