Igår satt Rosenborg fint, trots att vi i ängslan fick vänta hela 81 minuter innan första målet kom, för att sedan känna en känsla av lättnad när livescoren plingade. Därefter kom ytterligare två snabba mål, och slutsiffrorna skrevs till 3-0, fortsatt serieledning Rosenborg och fortsatt plustecken här bland mina speltips.

Idag är det en svensk matchorgie. Allt från Superettan ner till division 2 och 3, och en hel del troliga matcher har jag satt ögonen i och granskat. Det är nästan som en vanlig hösthelg, mängder av matcher, men också mängder av fallgropar vid fel favoritspel. Jag tror mig dock ha hittat ett par vettigt spelbara matcher. Kolla in!

Mjällby – Vasalund/Essinge
Mitt Tips: 1:a (hcp -1)
Insats: 4/10

Motivering:
Mjällby är ett lag i medvind, som inbringat mycket pengar till mig, då det är ett av de lag som jag litar på vad gäller att slänga mynt på seger. Idag blir det ingen skillnad, inte hemma mot ett Vasalund med skadeproblem offensivt och med en medioker poängsiffra hittills i serien. Man saknar ikväll lagets främsta målskytt, Igboananike, som gjort åtta av lagets mål framåt. Dessutom har det varit öppen gata defensivt för motståndet, i allafall senaste spelade matchen hemma mot Sirius, slutresultat 3-4. Vasalund ska inte räcka till på bortaplan mot serieledaren…

… Mjällby, som åter har tillbaka Erton Fejzullahu, lagets främste målskytt hittills i seriespelet. Tillsammans med Ekenberg kommer han att ställa till det för Vasalund och troligen skjuta dessa i sank, förhoppningsvis redan i första halvan av matchen, för att sedan kunna spela av matchen. Med ”Bagarn” Rosengren i försvarets mittlås kommer Vasalund få det tufft, och jag är tveksam till om de kommer få några vassa lägen över huvudtaget.

Nej, ettan rak till 1,33 är ett fint bankodds, värt att spela i kombinationsspel, men handicapsspelet känns hetare för mig, 1,90 hos nätbolagen i skrivande stund. Jag kan helt enkelt inte se att serieledarna tappar poäng mot ett mediokert och skadedrabbat lag, på hemmaplan, med komplett lag.

En annan bank kan jag bjuda på, utan rek dock. 1,22 på; New Zeeland – Spanien 2:a (-1.0). Alla kombinationer ska denna finnas med i. Med samma lag som spelade i EM i somras möter man nu, på neutral plan i Sydafrika, Nya Zeeland, ett lag som jag inte hade vetskap om att de ens kan spela boll(?). Klasskillnaden är markant, och spelet jag tipsar om ska bara sitta. Rekar dock ej den här, p.g.a aningen lågt odds och icke-vetskapen om Nya Zeeland.

Dagens spel med Anton återkommer i vanlig ordning imorgon igen.

God spellycka,
/Blixt