Ja, med lite flyt sist så satt X2:an på Örebro. Men, den satt långt inne. 2-0 -underläge relativt tidigt i matchen och allt såg tungt ut, men med hjälp av två sena mål (83′e och 90′e minuten) hämtade man upp till oavgjort, och 1,50 satt som handen i handsken.

Idag väljer jag att gå emot strömmen av spelexperter som ratar träningsmatcher inom fotbollen, så här på försäsongen. Jag har hittat ett objekt som jag anser intressant, kika in!

Bayern München – AC Milan
Spelstopp: 20:45
Mitt Tips: Över 2,5 mål
Insats: 6/10

Motivering;
Ett möte på försäsongen, som mycket väl lika gärna hade kunnat vara ett möte i Champions League-slutspelet. Ett av Tysklands klart bästa fotbollslag, som rustat intressant offensivt sett under Silly Season, tar sig an AC Milan, i vad som kallas för ”Audi Cup”. Milan har verkat relativt lugna på transfermarknaden, och största affären är utan tvekan plussumman på 700 miljoner kronor, den summa man fick för Kaká.

Bayern M. har värvat den tyske landslagsstrikern Mario Gomez från Stuttgart, en målfarlig spelare som vet var nätet finns och hur man placerar bollen där. Han agerar i ett anfall av yttersta världsklass, tillsammans med lirare som Luca Toni (Italien) och Miroslav Klose (Tyskland). Bakom dessa två finner vi två världsmittfältare i namn som Bastien Schweinsteiger (Tyskland) och Franck Riberý (Frankrike). Två namn som ryktats lämna, men som ännu återfinns i truppen. Ett offensivt skickligt lag alltså, som på försäsongen sprutat in mål, och där siffrorna skrivits uppåt 7/8-0. Imponerande, trots träningsmatch.

AC Milan har en tunn trupp, men med spetskompetenser i Andrea Pirlo på mitten, tillsammans med den unge och talangfulle Pato och den alltid lika bollskicklige Ronaldinho. På transfern har man tappat lagets hjärta och spelmotor, Kaká, ett mycket tungt avbräck. Dessutom letar man fortfarande efter vassa anfallare som komplement till Pato, och rycker i Klaas-Jan Huntelaar, Luis Fabiano och Edin Dzeko, men ingen av dessa har varit egentligt nära. Ett lag som börjat läcka bakåt på slutet, och som producerar framåt i mängder, en bra dag.

Med tanke på Bayerns lag och form, tror jag att endast de kommer att göra över 2,5 mål i matchen. Dessutom är Milans försvar sargat, och frågan är om de kommer att vara med speciellt länge i matchen, eller om det blir hängläpp redan i paus?

Överspelet känns givet alla dagar i veckan, men håller insatsen nere an aning, med tanke på Milans ibland för närvarande oförmåga att hitta nätet…

God spellycka,
/Blixt