Efter några dagars frånvaro är jag åter tillbaka, för att fortsätta leverera vinstgivande speltips till er läsare! Senast tipsade jag om Spanien mot hemmanationen Sydafrika, en maxinsats delad på rak Spanienvinst och handicapsvinst med ett mål. Matchresultatet 2-0 gav därför en fin nettovinst i spelkassan för oss som spelade.

Idag går jag i mina egna fotspår, och har ett vasst tips till ett klart speldugligt odds, kika in…

Spanien – USA
Spelstopp: 20:30
Mitt Tips: 1:a (-1 hcp-mål)
Insats: 8/10

Motivering;
Spanien avancerade genom gruppspelet obesegrade, och utan att ha släppt in ett enda mål. Man skrev dessutom in sig i fotbollens historieböcker i och med vinsten senast mot Sydafrika, då man alltså slog rekordet i flest antal vunna tävlingsmatcher i rad, 15 stycken. Man har även slagit rekordet i landslagssammanhang gällande flest antal matcher utan förlust, där man nu är uppe över trettiotalet sådana. Ja, Spanien är i dagsläget med största sannorlikhet världens bästa landslag inom fotbollen, det är bara att konstatera.

Idag ställs man mot CONCACAF-mästarna USA, som mirakulöst nog avancerade från vad som på förhand såg ut att bli en solklar grupp. Inför sista matchen var man helt borträknade efter två förluster mot Italien och Brasilien, då man mötte Egypten, som hade avancemangsläge. Då vaknade man till, och ett 0-3 -resultat förde amerikanerna till semifinal i Confederations Cup, svårare match väntar ikväll…

Spanien har världens bästa offensiv i dagsläget. David Villa och Fernando Torres oroar ständigt mittbackar och målvakt, och deras effektivitet i ”boxen” är häpnandsväckande bra. Villa har ett målsnitt i landslaget som ligger på över 0,50, efter ungefär 50 matcher. Bredvid honom finns Liverpools superstar, Torres, som är världens kanske bästa anfallare.

Dessa båda får smörpassningar levererade från mittfältsspelarna, eller snarare trollkarlarna, Xavi och Fabregas, som är två av världens bästa anfallsspelare offensivt sett. Bakåt har man ‘Pools Xabi Alonso som får fylla luckan efter Marcos Sennas frånvaro, något han gjort galant hittills.

Backarna är stabila, med offensiva ytterlöpare som Ramos och Capdevila, i kombination med ett stabilt mittlås. Längst bak har vi också världens kanske bästa målvakt, Iker Casillas, lagkaptenen i det spanska landslaget som utstrålar ett magiskt lugn i försvarsspelet.

USA kommer stärkta av avancemanget och 3-0 -krossen mot Egypten, men frågan är om de fått sig vatten över huvudet? Utspelade mot Italien i öppningsmatchen (dock en man kort), än mer utspelade mot Brasilien, där siffrorna 3-0 till Brasilien verkligen var i underkant.

 Sedan kom ju då den magiska vinsten som tog dem vidare, dock mot ett kraftigt desarmerat lag utan sin klart vassaste offensive spelare. Faktum är att Egypten styrde spelet mestadels av matchen, och att USA’s mål kom i snabba omställningar och att nollan hölls främst genom missade lägen av afrikanerna.

Ett lag, där en av de bästa spelarna är en Hammarbyare från Allsvenskan, som idag möter regerande Europamästarna och som dessutom har världens bästa uttagna trupp? Inget svårt val hur jag spelar, Spanien med handicap -1 till runt 1,80 hos nätbolagen är en bjudning, som jag nappar tungt på!

God spellycka,
/Blixt