Ja, senast satt Göteborg som en smäck, både med rak 1:a samt med hcp -1 till fina 2,00 som jag även tipsade om! Idag är det en rolig spelonsdag, med ett antal fina objekt att plocka med på kupongen. Ett par matcher från spanska högstadivisionen i fotboll i form av Barcelona – Sevilla samt Betis – Valencia. Även England bjuder på klassfotboll då Chelsea – Everton och Man. Utd – Portsmouth spelas. Utöver dessa möten så finns lite annat plockgodis att välja mellan.

Jag har hittat mina bästa spel;

Chelsea – Everton
Mitt Tips: 1:a (-1)
Insats: 5/10

Motivering;
Chelsea bytte för någon månad sedan tränare, och laget spelar nu som i inledningen av säsongen! Man är oerhört svårstoppade oavsett hemma- eller bortaplan och det finns få lag som vet hur man tar poäng mot dem. På Stamford Bridge, där matchen spelas idag, har man ett gäng enögda supportrar i ryggen som stöttar dem i med- och motgång.

Truppen är kvalitativ både offensivt som defensivt, där det dock funnits vissa brister den senaste tiden p.g.a skadefrånvaro/avstängningar på nyckelkuggar som John Terry och Ricardo Carvalho. Idag är dessa båda tillbaka för att dirigera sitt försvar till ännu en nolla. Mikrofon-frillorna Jo och Fellaini kommer att få springa förgäves mot dessa backar av yttersta världsklass. Framåt har man en mängd olika kombinationer, med inte minst en vass duo i Anelka och Drogba, som dock sällan får spela samtidigt. I Champions League senast så såg anfallsspelet bedrövligt ut till en början. Ett inhopp av Anelka (som fick börja på bänken till förmån för Drogba) ändrade läget, och nu spelade man toppklassig anfallsfotboll! Vågar man testa båda på topp, framför ett mittfält med Lampard, Deco/Ballack och Essien så kan man stänka in ett par bollar.

Everton har presterat lysande den senaste tiden, men dock börjar man bli uppgivna i jakten på den åtråvärda fjärdeplatsen som leder ut till Europa. Arsenal har ett försprång som är svårt att ta in, och här är uppgiften allt för svår, något som mikrofonfrills-duon inte kan ändra på!

Ettan liras med handicap då jag tror på resultaten 2-0/3-0 till hemmalaget.

Barcelona – Sevilla
Mitt Tips: 1:a (-1)
Insats: 7/10

Motivering;
Barcelona rullar på som tåget just nu! Avancemang till semifinal i Champions League efter att ha spelat av en i princip betydelselös bortamatch mot B. München (hemmamötet blev 4-0). Efter det vann man sedan borta mot hårt kämpande Getafe i en match där Messi blev ensam målskytt med sitt 1-0 -mål. Sevilla i sin tur har det tyngre… Efter en snöplig hemmaförlust där man förde spelet helt mot Getafe var man ineffektivt och fick istället ett kontringsmål i baken i slutskedet (0-1 slutresultat), och senast en förlust borta mot ett formstarkt Valencia, där man tappade sin uddamålsledning i inledningen till 3-1 i slutet (Valenciavinst). Ett frågetecken för Sevilla, jag vet inte vart de står, men Barcelona på Camp Nou blir inte lätt!

”Barca” är världens bästa lag, utan tvekan, för tillfället. Ett anfall som inget kan jämföras med i form av Eto’o, Henry och underbarnet Leo Messi som producerar varje match och som får varje back i motståndarlaget att skaka som ett asplöv när de kommer springandes. Ett mittfält där bakom bestående av två spelintelligenta bolltekniker vid namn Xavi och Iniesta, som gång på gång levererar smörpassningar till tidigare nämnda anfallare. Bakom dessa finns Puyol med håret och Marquez i ett imponerande mittlås framför Victor Valdez som är en riktigt bra, ibland dock ojämn, målvakt!

Sevilla har även de en bra trupp som givetvis duger ute i Europa, problemet är de spelare som finns mellan stjärnorna. Man har Kanouté, man har Navas, man har… Ja, vad har man mer? Nej, ingen bredd här inte, spetsen är även den för tunn för att sticka hål på Barcelonas tajta försvar, då de ej står att jämföra med bottenlagen i serien som Sevilla slår alla dagar i veckan… eller? Ja, Getafe-matchen går ju att spekulera i, ineffektivitet i ett nötskal?

Ettan finns till 1,40 online, säkert högre än vad jag hittat hittills, men handicapet lockar ännu mer! Om, eller snarare NÄR(!), ettan kommer till Barcelona så är det lätt att det rinner in en eller två bollar till. Barcelona är inget lag som heller backar hem efter en ledning, tvärtom, man vill hellre punktera matchen fort med en två eller tre bollar i mål innan halvtid. Jag synar!

God spellycka ikväll!

/Blixt