Confederations Cup och u21-EM är båda slut nu, endast Wimbledon kvarstår som stort pågående arrangemang, därifrån kan ni läsa Alexanders speltips. Jag hämtar mitt enda spel från Sverige’s division 1-fotboll, roligare än så är ínte denna speldag. Tyvärr blir det dock kortare analyser idag, eftersom jag snart ska pallra mig iväg till jobbet…


Dalkurd – IK Frej
Spelstopp: 19:00
Mitt Tips: 1:a (-1)
Insats: 8/10

Motivering;
Kort och gott, klasskillnad rakt igenom! Dalkurd går fram genom det svenska seriesystemet likt en ångvält, och leder nu även division ett då serien vänder. Lagen möttes för endast ett par dagar sedan, då med Frej som hemmalag, mötet slutade 5-0 till Dalkurd. Idag spelar succélaget på hemmagräset, och nog fasen ska de väl fixa en handicapsseger?

Oddset ligger uppåt 1,90 på spelet, ett odds som jag nästan skulle vilja skrika ut som ett av dagens säkraste spel. Dalkurd är ett lag för Superettan, kanske redan nästa år, och det bevisar man verkligen här i serien. Rak etta, 1,35. Det är bankränta det, handicappet, det är rent spelvärde, trots att det ligger under två gånger insatsen…

En del statistik finns om lagen också, och det nämner jag lite om, för att få upp era ögon för denna klass som laget har gentemot sina seriemotståndare. Hemma har man raden 5-0-0 på 5 spelade matcher, målskillnaden på 14-2, full pott alltså. Borta är man inte mycket sämre, raden 4-2-0 på 6 spelade matcher, målskillnaden 18-6.

Frej däremot, deras rader är följande; Hemma är man någorlunda starka, raden 4-0-2 och målskillnaden 16-9 (0-5 senast mot Dalkurd då). Borta är man inte lika slagkraftiga, där vi läser den klena raden 1-3-1, och målskillnaden 7-7 på dessa matcher.

Inget tyder på annat än utklassning idag på hemmagräset för Dalkurd. Bankränta, som sagt, på den raka ettan och spelvärde i handicappet, skynda fynda!

God spellycka idag,
/Blixt