Ja, gårdagen gick ju inte att klaga på, återigen sitter mitt tips, denna gången till fina 1,80. 2-0 vann BATE Borisov med borta i Makedonien, vilket givetvis innebar ett fint plustecken på spelkontot/i plånboken. Formkurvan pekar spikrakt uppåt, och jag hoppas att den förblir så ett tag framöver…

Idag spelar jag återigen på Europaturneringarna, även denna gången i UEFA Champions League, tar du rygg?

Tirana – Stabaek
Spelstopp: 20:00
Mitt Tips: 2:a
Insats: 4/10

Motivering;
Ja, återigen är det ett liknande scenario likt det jag tipsade om igår. De österländska ligorna går i samma perioder som de stora europeiska, och för er som har någorlunda koll innebär det att de alltså har ett långt sommaruppehåll gällande tävlings- och seriematcher. Tirana spelade sin sista tävlingsmatch för säsongen i slutet av maj, och har sedan dess haft ”sommarlov”. Träningen började endast för fyra veckor sedan, och man har ej spelat någon betydande match sedan dess, tungt och avsaknad av matchrutin samt matchsinnet i sig självt saknas nu hos albanerna.

Stabaek är de regerande norska mästarna, som trots storvärvningar floppat någorlunda i serien. Dock har man en god formkurva, med bland annat en glödhet Fredrik Berglund, som med sina 6 mål de två senaste matcherna kan gå på vatten ikväll, var så säkra! Man har nu en komplett trupp utan skador och avstängningar, vilket är ett starkt kort gentemot motståndet. Det kraftigaste övertaget och ”esset i rockärmen” är ju givetvis det som jag redan tidigare förordat, matchtempo i kroppen och matchtänkandet är färskt. Detta kommer man långt på, och nog vill väl svenskkolonin få sig ett bra läge inför returen hemma? Två – noll till Stabaek ikväll?

Hur som helst, tvåan är spelvärd och hittas till runt 2 gånger pengarna, något jag anser skulle kunna stå i 1,70 istället. 30 % extra avkastning vid vinst alltså, hmm… Lillördag ska krönas med dubbel krogpeng!

God spellycka, jag återkommer imorgon!
/Blixt