Jadå, mina senaste speltips satt klockrent! Andy Roddick vann matchen mot Murray, därav satt spelet klockrent gällande Roddick (+4,5 games i handicap), till ett odds av 1,95. Nämnde även Roddick (set-handicap +1,5), Roddick att hålla sitt första servegame (bankränta, 1,12) samt över 9,5 games i första set (6-4 till Roddick). Även mitt andra tips satt, men först idag. Jag tipsade om ett spel hos Unibet på vinnaren av Wimbledon, Federer gav 1,40, något som dunkade en maxinsats på, och satt gjorde den ju, efter ett långt spännande femte set!

Idag är utbudet snålt, hittar ett enda egentligt spelvärt tips, taget ur Allsvenskan som nu är tillbaka efter midsommaruppehållet, häng med…

Elfsborg – Örgryte
Spelstopp: 19:00
Mitt Tips: Bortalaget att göra mål; Nej
Insats: 5/10

Motivering;
Elfsborg är numera favoriter till SM-guldet i svenska Allsvenskan igen, efter att Helsingborg fått en dalande formkurva och Göteborg dras med tunga skador och spelarflykter ut i Europa. Elfsborg däremot, de tuffar på i toppen, precis som i fjol. Med en makalös defensiv (som de är kända för de sista två-tre åren), där målvakten Ante Covic fått något av en återuppståndelse, och agerar nu mur mellan stolparna. Covic lyser av självförtroende, och backlinjen vet precis hur man ska hålla spelare och boll borta från boxen. Hemma har man mäktat med endast två(!) insläppta mål på hemmaplan, än så länge. Ett av dessa var drömmålet i premiären mot Hammarby, inget att orda om.

Formen är makalös hos boråsarna, 4-2-0 är raden på hemmaplan, med målskillnaden 10-2. Borta är man inte sämre, 2-4-0. Man är alltså det enda obesegrade laget i hela Allsvenskan, tack vare försvaret. Men, det är inte bara försvaret som ska vara tätt hos ett mästarlag, anfallsspelet har fungerat också. James Keene, Emir Bajrami, Denni Avdic, Anders Svensson och Stefan Ishizaki, gänget framåt har fått igång samspelet rejält, och ni som såg Bajrami i u21, ni vet vilken klasspelare han är!

Örgryte däremot, de är ett sänke i serien. Bottenlag, med ynka två poäng efter 12 matcher, rekorddåligt? Nästan… Målskillnad under dessa matcher då? 5-23. Varför går det så dåligt då? Jo, Allbäck och Santos (som sades vara allsvenskans hetaste anfallspar) är båda skadade. Rehabträningen verkar Allbäck skippa, då han agerade expertkommentator med sin icke så ljuva stämma hos SVT under Confederations Cup.

Lite statistik då;
- Elfsborgs hemmasnitt vad gäller insläppta mål ligger på under 0,20/match, det totala över säsongen på både hemma- och bortaplan ligger på 0,50.
- Jämför detta med Örgrytes statistik för gjorda mål, som på bortaplan visar att man gör 0,50 mål/match. Över hela säsongen sett, ligger de på målsnittet under 0,50, dåligt, rentav dåligt som Allsvenskt lag.

Nej, allt talar för Elfsborgseger och att de håller nollan, alltså att bortalaget EJ gör mål. Detta erbjuds spel på hos en del nätbaserade bookmakers. Oddset hittar jag runt 1,60, kan vara ett av dagens säkraste, enligt mig!

Mitt enda spel för dagen, lycka till!
/Blixt