Efter ett par dagars uppehåll är jag nu tillbaka med vässad form och vassa drag i bakfickan! Helgen bjöd på många väntade resultat och få skrällar, något som troligen inbringat ett par sedlar i plånböckerna runt om i landet för er spelare. Veckan ser aningen knepigare ut, något som vi ska reda ut åt er!

Idag bjuds det på Allsvensk fotboll, något som snarare kan jämföras med lotteri, då matcher kan sluta i princip hur som helst. Hockey-VM erbjuder i allafall ett vettigt spel som jag nyper direkt, nämligen stormötet mellan Canada och Finland, kika in mitt tips!

Canada – Finland
Mitt Tips: 1:a (-1,5)
Insats: 8/10

Motivering;
Canada har imponerat hittills i VM genom att rada upp fem raka segrar, med vacker målskillnad dessutom. Snabbt spel, distinkta skott och en passion för sporten, till skillnad från ryssarnas ibland lite loja inställning till spelet. Kanadensare andas hockey, sporten pulserar i deras ådror, och de beter sig därefter på isen. 5-1 mot Tjeckien, 7-3 mot Slovakien, 5-1 mot Norge, 9-0 mot Ungern. Ja, ni fattar vitsen. Handicapet har suttit samtliga matcher, och jag kan inte se hur det inte kan fortsätta idag…

… Mot ett uddlöst och oinspirerat Finland, som efter en fartfylld inledning nu gått på grund. Man lyckades för tre matcher sedan vända ett underläge till vinst i sista perioden mot Tjeckien med nöd och näppe, en match som slutade 4-3. Näst senast blev det endast en förlängningsvinst mot ett klart underpresterande Slovakien (7-3 till Kanada mot samma lag). Sist blev det en straff-förlust mot Vitryssland efter att 1-1 stått sig efter full tid. Ja, finnarna har underpresterat genom turneringen och är inte alls samma lag som för två-tre år sedan, det är bara att konstatera detta.

Kanada ger sig inte, oavsett måldifferens i matchen. Jag tror att man snabbt avgör, kanske redan i första perioden. Med stjärnlirare som Steven Stamkos, Jason Spezza, Dany Heatley, Martin St. Louis m.fl. så sitter handicapet kanske redan i början av andra perioden! Jag lirar detta spel till ett odds runt 1,80, som många nätbolag erbjuder.

Detta ser jag som dagens kanske bästa spel, utöver detta köper jag även ett par trisslotter, en för varje match i Allsvenskan!

God spellycka,

/Blixt