Confederations Cup är över för den här gången, och vilken turnering vi har blivit bjudna på! Skrällarnas turnering, eller snarare uppstickarnas turnering. USA gick till final efter att ha slagit ut Italien ur gruppspelet och Spanien i semifinalen. Sydafrika var en hårsmån ifrån att snuva Spanien på bronsmedaljen i semifinalen (men förlorade på övertid med 2-3). Brasilien var illa ute i halvtid i finalen, då man låg under med 0-2, men hämtade elegant upp till 3-2 efter övertygande spel. Om VM blir hälften så bra, ja då ska jag sitta bänkad framför teven i någon vecka eller två!

Åter till speltipsen, idag har vi ett hett spelobjekt som jag knep direkt, nämligen finalmatchen i u21-EM mellan England och Tyskland, en match där jag tror mig ha hittat ett vettigt spel, följ med…

England u21 – Tyskland u21
Spelstopp: 20:45
Mitt Tips: Över 1,5 mål i första halvlek
Insats: 2/10

Motivering;
Ja, finaldags! Kanske inte den finalen som många väntade sig, då lag som Italien och Spanien är utslagna. Men, nu är vi här, och det är två lag som både imponerat och gjort mig besviken, på olika sätt. England är favorit här, det är jag med på. De är det bättre laget, de har det bättre laget, trots att de kanske inte visat det ute på gräset alla dagar. Tyskland är uppstickaren här som sensationellt slog ut Italien i semifinal nummer två, med resultatet 1-0, och en fanommålvakt mellan stolparna.

England slog favoriterna Spanien i gruppspelet med solklara 2-0, spelade sedan lika mot Tyskland (1-1), ett resultat som båda gynnades av genom ett gruppavancemang. England mötte sedan Sverige, ett Sverige som imponerat stort under U21-EM! England öppnade starkt, mål i första minuten och 3-0 i halvtid. Sedan hände något sensationellt… (…dåligt, för Englands del). Sverige hämtade upp från 0-3, till 3-3, på 11 minuter, och tog matchen till en förlängning. Väl där var England en ribbträff och två halvdåliga distansskott från att få ett respass hem, men man klarade sig till straffar, där man till slut vann. Spelare i truppen från PL (Premier League) som Theo Walcott, Gabriel Agbonlahor, James Milner, Micah Richards och Keiran Gibbs, m.fl. ställer idag upp, en imponerande trupp. Målvakten Joe Hart missar dock spel i finalen, efter en korkad varning på straffarna, då han skrek och gestikulerade på ett osportsligt sätt mot de svenska straffskyttarna.

Tyskland är ett succélag i u21 än så länge. Man snuvade Spanien på avancemanget från gruppen, och ställdes mot favoriten Italien i semifinalen. Där stod det länge 0-0, men i andra halvlek prickades 1-0 in till tyskarna, och matchen såg ljus ut. De italienska pizzabagarna hade sina chanser, men en glödhet målvakt stod i vägen alla gånger, med hjälp av virket. Özil har varit tyskarnas nyckelspelare så här långt, och avancemanget är mycket till hans förtjänst. Senast, mot italien, blev han mer eller mindre bortplockad, något som kan ske igen. Lyckas England göra detta, är mycket vunnet!

3-0 till England i halvtid mot Sverige, 1-1 i halvtid senast lagen möttes. Över 1,5 mål (alltså 2 mål eller fler) i första halvlek till otroliga 3,30 är ett guldspel, enligt mig. En chansning dock, då det finns risk för att det kan bli tillknäppt också, 50-50 enligt mig, antingen eller. England öppnar fort och vill nog punktera matchen, samtidigt som tyskarna är glödheta i kontringarna. Jag chansar med snål insats!

God spellycka,
/Blixt