En helg i min sommarstuga, med sol, bad, vattenskidsåkning och festande har fått mig att koppla av, och jag siktar på att toppa formen nu i veckan, lagom tills hockeyn och de stora ligorna snart är åter! Idag hämtas mitt tips från Allsvenskan, häng med!


Häcken – Örebro
Mitt Tips: X2
Insats: 5/10

Motivering;
Serien vänder nu, och lagen möttes sist, då med Örebro som hemmalag. Idag går matchen neråt Götet, och Häcken som vann senast har ett fint utgångsläge, kan tyckas. 3-1 senast borta mot Örebro är en stark insats, men frågan är om man klarar att ta ännu en trea ikväll, trots hemmafördel?

Jag håller Örebro som det klart bättre laget dessa emellan, med deras rejält underskattade offensiv. Kim Olsen är den danske landslagsstrikern som med sina anfallskompanjoner ständigt skapar oro runt och i motståndarnas straffområde. med ett målsinne som ofta infinner sig fläckfritt så är det en pålitlig målskytt. Att ta med i bedömningen var också att Örebros defensiv var vidöppen sist, något som inte sker på bortaplan, då är det snarare ett välslipat kontringsspel som brukas. Dessutom brände laget mängder av chanser sist, samtidigt som Häcken satte i princip allt man hade, och därmed anser jag siffrorna övertydliga, och att oddset på X2:an här är någon siffra för hög.

Häcken har gjort det bra i år, trots att man började svagt. Hemma brukar man vara starka, men på sistone har det sviktat lite mer. Man är inget topplag, och det vet man, och det vet jag också, när jag ser dem spela. Frågan är, om det kommer att vilja sig lika väl idg, mot ett Örebro som inte kommer släppa till ens hälften en vad som bjöds sist, och hur går det då för Häcken?

Det här är på förhand en 0-0, 1-1, 0-1 -match, och därmed ser jag dessa resultat, eller X2:an till 1,50 väldigt stark. Rak tvåa står i runt 3 gånger pengarna online, för er som är lite mer vågade. Jag nöjer mig med en halvgardering till ett vänligt odds…

God spellycka,
/Blixt