Ett litet, snarare minimalt, plus igår, men fortfarande ett plus, och jag kan vara inne i en ny formtopp här! Manchester City och FC Köpenhamn gjorde precis vad de skulle. En unit kastat på chansdubbel med handicap hade jag råd att förlora, då 1-0 respektive 0-1 gjorde dagen fin i spelväg. Förvisso torskade Inter, men med en låg insats så medförde det inga omvända tecken, utan plusset står sig efter gårdagen! Zlatan nätade igen, och jagar på egen hand skytteligasegern… Nästa match kan ett spel som första/sista målskytt vara extremt aktuellt!

Idag finner vi främst tennis från Franska Öppna, följt av Allsvensk fotboll, där flera av de absoluta topplagen spelar i kvällens omgång! Jag har hittat två-tre guldklimpar att dela med mig av idag…

Elfsborg – Trelleborg
Mitt Tips: 1:a
Insats: 9/10

Motivering;
Elfsborg ligger precis som väntat på förhand i tabellen, nämligen i toppen och kämpar om serieledningen. Idag möter man årets kanske positivaste överraskning i Allsvenskan så här långt, Trelleborg. Skåningarna har tagit ett antal fina skalper så här långt, bl.a. vinst mot Djurgården mot 3-0 hemma, eller att som senast vända ett 0-2 -underläge till 2-2 och X borta på Olympia mot ett form- och hemmastarkt Helsingborg. Idag åker man till Borås, för att försöka snuva ännu ett av topplagen på poäng.

Boråsarna har fått behålla huvudstommen från det starka laget förra året, nämligen Ishizaki, Anders Svensson, James Keene m.fl., men även tappat en del starka karaktärer, inte minst Johan Wiland i målet, som gjorde en makalös säsong i fjol. Avsaknaden har dock inte varit allt för stor än så länge, då man även i år är ett av de bästa lagen i serien defensivt sätt, om det sedan då lossnar framåt som det nu gjort på senare tid, ja då är man att räkna med på allvar!

Hemma på plastgräset i Borås är man kännbart starka från föregående säsonger, så även i år. Fortfarande obesegrade så här långt, med 11 poäng av 15 möjliga. Lägg därtill också en målskillnad på 9-2, och andra ord än hemmastyrka är överflödiga.

Trelleborg har verkligen imponerat i år, som sagt, och har parkerat på en femteplats i serien, före lag som Kalmar FF, Halmstad BK och Malmö FF. Tom Prahl coachar laget efter dess resurser och slår ur underläge många gånger, men gör det formidabelt! Defensiven har övertygat och dess kontringsskickliga anfallare har slagit in ett par bollar. Men det har inte varit köttmur alla dagar, som man är vana att se uppstickare, utan även etablerat spel, och att även agera som spelförande lag är något man behärskar.

Även TFF är extremt hemmastarka, 13 poäng av 15 möjliga på hemmagräset, något som dock inte hjälper idag. På resande fot är det dock på tok mycket sämre! endast tre pinnar på fem försök. Noll vinster, tre oavgjorda, två förluster. Inte ett facit som underlättar att ha i ryggsäcken på väg till Borås…

Nej, ettan känns vettig när ett hemmastarkt Elfsborg tar emot ett bortasvagt Trelleborg. I spelväg ska det även skilja ett par växlar och ett par nivåer mellan både truppen i helhet, men även individuella spelare, trots att Elfsborg har ett par tunga namn på sjuklistan.

IFK Göteborg – Malmö FF
Mitt Tips: 1:a
Insats: 4/10

Motivering;
IFK Göteborg har hittills fullkomligt briljerat hemma i Götet, där man än så länge i år har raden 5-0-0, med målskillnaden 15-1! Tobias Hysén är som pånyttfödd i den blåvita tröjan och stänker in mål var och varannan match samtidigt som försvaret sällan släpper bollar förbi sig? Ett harmoniskt lag med få skador och en form som pekar spikrakt uppåt, bortsett från en smärre plump borta mot Elfsborg med 0-2.

Idag tar de emot MFF på hemmagräset, ett Malmö som dippat rejält på sistone efter en fin inledning. Mållösa fem av de sex senaste matcherna, och inte mycket stämmer framåt för ett annat blåvitt gäng. Hemåt ser det bättre ut, men 0-0 vinner man inga ligaguld med. Dessa föga imponerande siffror har dessutom kommit mot sämre gäng, något som inte heller stärker skåningarnas papper inför denna match.

Nej, kort och gott här, ettan ser vettig ut, och till nästan två gånger pengarna nyper jag den med hull och hår! Den kan nästan vara värd att testa med ett handicap, för den vågade.

Lirar även båda matcherna i en dubbel till runt 2,50 i odds, samt en dubbel med ett handicap på -1 i båda matcherna, som lär ge ett odds på runt 2,00 * 3,00, klart spelvärt för två starka hemmalag!

God spellycka,
/Blixt