Jadå, helgen gick ju galant! Tre av tre, etthundra procent och vi är givetvis mycket nöjda. Hoppas att ni läsare ryggade mina tips gällande Bayern München respektive Barcelona i lördags. Igår uteblev tips, enbart för att ladda om med fina tips tills idag…

IFK Göteborg – Örgryte
Mitt Tips: 1:a
Insats: 8/10

Motivering;
Jag fortsätter lita på Göteborg i derbymatcherna, trots det rejäla bottennappet senast mot BK Häcken, då man förlorade med pinsamma 1-4. Trots detta skapade man chanser som mycket väl hade kunnat fixat segern i egen favör, men så blev ju icke fallet. Idag är det derby igen, mot ett ny-uppflyttat Örgryte!

Hemmalaget;
IFK Göteborg är ett av de lag som på allvar kan hota Elfsborg och Malmö som favoriter till seriesegern. Med en imponerande offensiv uppställning i form av ungtupparna Robin Söder och Pontus Wernbloom, och släpande ett par meter bakom en europameriterad Tobias Hysén så finns kapacitet, det råder inget tvivel om det.

Defensivt är man något svagare, men med kuggar som Bjärsmyr och Karl Svensson så stoppas de flesta farligheter innan hinner bli just farligheter. Försvaret har dock en dålig vana att kunna bli lite loja efter att ha stirrat sig blinda i tidningen på namnet av en på pappret underlägsen motståndare. Om man dock agerar i vanlig stil så ska man kunna hålla tätt här.

Bortalaget;
Örgryte kom upp från Superettan, då man avancerade på direktplats efter en strålande säsong och slutligen serieseger. Med den forna landslagsspelaren Marcus Allbäck i laget har man en striker som vet var och hur man gör mål. Dock kan det se glest ut bakåt, då en gubbe sällan gör ett helt lag. Man har långt ifrån imponerat hittills i år, och frågan är om man ens kan spekulera i poäng i detta möte?

Statistik;
Göteborg har hittills vunnit sin enda match på hemmaplan, 6-0 mot Djurgården blev det, en jordskredsseger! Borta har man gått mindre bra… 0-1 mot Helsingborg i premiären följdes upp med 1-4 mot Häcken senast, svagt! Men men, nu är det som sagt hemma, och då ser jag inget annat än att de förlänger till två raka hemmasegrar.

Örgryte har haft det svårt i år. Torsk rakt igenom hittills, med dessa förkrossande siffror; 1-5 mot GAIS, 0-3 mot Malmö FF och 0-1 mot Örebro senast. Idag tror jag inget annat än att vi kan lägga till Göteborg i samma rad…

Inbördes möten har Göteborg en stark överhand på, då man ej tappat poäng mot lokalkonkurrenten sedan år 2002!

Sammanfattning;
IFK revanscherar sig i den andra derbymatchen i rad från fiaskot senast! En rejäl balja svordomar från tränarstaben och ett antal armhävningar i veckan har taggat till Göteborg, som vet att för att ligga med i toppen av serien så ska matcher som denna vinnas alla dagar i veckan. Detta är också precis vad jag tror att de gör ikväll, då de besitter en så pass högre kvalité än motståndarna Örgryte! Ettan liras.

Måndag är ju som sagt måndagar, och dessa bjuder inte på allt för mycket spelbart material. Övriga matcher rör jag inte med tång ens en gång, då jag lika gärna kan köpa en lott för samma pengar.

Återkommer imorgon med tisdagens speltips.

God spellycka!