Ja, då var jag äntligen tillbaka i vardagen och i spelandets värld, efter att ha spenderat en vecka nere i Spanien. Ett skralt utbud bjuds vi på idag, med få matcher av intressant spelvärde. Ett hett Stockholms-derby i Allsvenskan, som jag dock ej vågar röra, ett inte lika hett Göteborgsderby, även det mötet är otroligt svårläst… Idag tänkte jag faktiskt försöka mig på en lite småspännande trippel att lägga mina slantar på, kika in!

KuPS – FC Inter
Mitt Tips: 2:a (-1)
Helsingborg – Trelleborg
Mitt Tips: 1:a (-1)
Pittsburgh – Carolina
Mitt Tips: 1:a (-1)
Insats: 2/10

Motivering;
FC Inter är ett av de absoluta ”storlagen” i den finska högstadivisionen, och har hittills inte släppt in ett enda mål på de fyra första matcherna. Idag möter man nykomlingen KuPS på bortaplan, ett motstånd som man i normala fall ska slå 99 gånger på 100 försök. Jag tar med den, och tror att de vinner med minst två måls marginal.

Helsingborg är ett av topplagen i årets upplaga av Allsvenskan, och har verkligen imponerat! Vid vinst ikväll går man upp i serieledning igen. Att det är ett skånskt derby gör inte saken sämre. Spelare taggar till lite extra och vill ta den där extra metern extra i löpningen på hemmaplan och allt! En Rasmus Jönsson i målform, en gammal go’ räv bredvid honom, vid namn Henrik Larsson. Dessa båda ska skjuta Trelleborg i sank, trots att Trelleborg är ett av seriens bästa defensiva gäng. Även här ett handicap, då jag tror att man ska vara klasser bättre än ett underlägset Trelleborg, endast underskattning kan sänka dem.

Pittsburgh stod för en bravad senast, då man vände matchserien mot Washington och avancerade slutligen efter 4-3 i matcher vidare i slutspelet, till semifinalen mot Carolina. Ett Carolina som har stått för två praktskrällar, då man slagit ut New Jersey Devils och Boston Bruins hittills. Jag tror dock att den röd-vita sagan får sitt slut i denna matchserie, med start ikväll, då Crosby och Malkin båda hittat en enastående form, och sättet de levererar för sitt lag är helt outstanding (bortsett från Ovechkin och Kovalchuk för sina lag). Nej, Pittsburgh på hemmaplan, både bättre spets och bredd i truppen, vind i seglen efter 6-2 borta mot Washington (ger troligen en fin lagmoral), det ska inte kunna gå. Handicap även här, då hockey sällan slutar med uddamålsvinst (tar ut målvakten vid uddamålsunderläge i slutspel).

Detta fullbordar min trippel, som ger ett skapligt odds! Går givetvis att spela ”rak”, till ca 5 ggr pengarna.

God spellycka,
/Blixt