Mjällby med handicapsspel satt klockrent. 1-0 efter halvtid. I andra hände det mer grejer, först en utvisning på en Vasalund och i samma läge blir Mjällby tilldelade en straff, som Fejzullahu sätter säkert. Mjällby drog sedan fördel av den tidigare skedda utvisningen, och gick från 2-0 till 6-0 från minut 84 tills slutvisslan ljöd, alltså inga tveksamheter över huvudtaget gällande handicappet.

Idag är utbudslistorna bra mycket tunnare, om man jämför med gårdagen. Det positiva är i allafall att u21-EM på hemmamark för oss svenskar inleds med två matcher idag/ikväll. Sverige spelar först imorgon, då man möter Vitryssland, en match som jag med största sannorlikhet kommer att skriva en text om. Annars idag, så fortsätter Confederations Cup efter Sydafrikas 0-0 och Spaniens överkörning med 5-0, och idag ser vi lag som Brasilien och Italien. SVT1 sänder matcherna, så släng ett öga om du sitter sysslolös…

England u21 – Finland u21
Mitt Tips: 1:a (-1)
Insats: 7/10

Motivering;
Inledningsmatchen i u21-EM, och vår grannation i öst, Finland, ställs mot en av storfavoriterna till guldet, England. England kommer med Premier League-stjärnor som Theo Walcott från Arsenal, Gabriel Agbonlahor från Aston Villa, Kieran Gibbs från Arsenal, Joe Hart från Manchester City och Micah Richards, även han från City. Då har vi alltså två stjärnanfallare som båda är ordinarie i två av Englands bästa klubbar, vi har även två defensiva spelare som arbetat tillsammans tidigare, och som vi har vetskap om att de är riktigt bra.

Finland då, vad ställer de upp med? Inhemska juniorer, i stort sett inget annat. Jag kan verkligen inte se hur våra blåvita grannar ens kan vara nära att ta poäng här ikväll. Öppningsmatchen är alltid viktig för en levande turnering sett ur lagets perspektiv, och det kommer få England att sätta full fart, och klasskillnaden är naturligtvis något som skiner matchen igenom. Det går inte att blunda för hur överlägsna engelsmännen egentligen ska vara här, handicapsettan ger runt 1,85, den spelar jag relativt tungt!

Brasilien – Egypten
Spelstopp: 16:00
Mitt Tips: 1:a (-1 hcp-mål)
Insats: 3/10

Motivering:
För-VM (Confederations Cup) fortsätter idag, och jag har hittat en spännande match att spela på. Brasilien går alltid in hundraprocentigt för att vinna för-VM, och så även i år. Man kommer med, i princip, bästa möjliga laguppställning, som idag ställs mot Afrikanska Mästarna, Egypten. Spelare som Kaká, Elano, Robinho, Luis Fabiano, Maicon, Daniel Alves och Julio César ställs kan ställas i startelvan ikväll, och då vet vi att det blir åka av. Offensiva ytterbackar, spelskickliga offensiva mittfältare och världens kanske snabbaste striker i Robinho, Egypten kommer att få det kämpigt i eftermiddag! Brasiliens formkurva är dessutom starkt uppåtgående, med 10 poäng de 4 senaste matcherna, och en målskillnad på 10-2 under dessa.

Egypten som, sedan man vann Afrikanska Mästerskapen, domnat av en aning, och senast blev det en förvånande förlust med 3-1 borta mot Algeriet. Innan dess hade man 5 poäng inspelade på 3 matcher, inget dåligt facit, men inget lysande heller. Oavgjort mot Zambia och Ghana, för att sedan vinna borta mot Oman med 1-0. Visst kan man väl se dem som någorlunda på hemmaplan, med tanke på att folk från hela kontinenten har rest till Sydafrika för att kolla på världsfotboll. Ni som såg matcherna igår, vet vad jag pratar om. Spelarkvalitéerna har jag svårt att finna information om, tyvärr.

Ettan med handicappet på Brasilien ger runt 1,90 hos spelbolagen online, och jag anser att den är klart spelvärd med tanke på formjämförelser samt Brasiliens starka laguppställning. Klasskillnad bör det vara i eftermiddag, men kanske inte i samma klass som i Spaniens match. Vinst med två måls marginal tror jag i allafall är möjligt, och det testar vi!

Dagens enda spel fick det bli, vi siktar istället på morgondagens svenska match, där jag återkommer med ett lysande speltips imorgon förmiddag.

God spellycka,
/Blixt