Ja, gårdagen blev superb, mitt tips om Sverige U21 satt fint i lädret, och 1,70 med en hög insats gav fin nettovinst. Idag siktar vi på VM-kvalsmatcher, och jag har satt ögonen i ett par spännande matcher. All fokus på matcherna om respassen till Sydafrika, allt annat, för tillfället, ointressant spelmaterial lämnar jag till andra speltipsare.

Sverige – Danmark
Mitt Tips: 1:a
Insats: 8/10

Motivering:
Idag smäller det! Vilken dag, att precis på Sveriges nationaldag ska, i princip, Sveriges öde i kvalet inför fotbolls-VM i Sydafrika 2010 avgöras. Hemmamatch mot våra grannar i sydväst, Danmark. Poängförlust här och vi kan med stor sannorlikhet glömma nästa stora mästerskap.

Sverige kan ikväll ställa upp med starkaste möjligaste lag. En Zlatan Ibrahimovic på topp i sitt livs målform och stärkt av självförtroendet efter skytteligavinsten i Italien och förhandlingarna med Barcelona, ja, denna man kan gå på vatten ikväll! Bredvid honom startar med största sannorlikhet Henrik Larsson, en rutinerad gammal räv på kanten av sin karriär. Spela boll kan han fortfarande, och danskmatcher har han spelat tidigare.

På kanterna kommer Christian ”Chippen” Wilhelmsson att husera matchen igenom med sin imponerande snabbhet. Den andra kanten står det mellan Rasmus Elm, Samuel Holmén och Sebastian Larsson, ej hittat info om vem som startar. I mitten hittar vi som alltid Anders Svensson och Kim Källström, en sak som vi vant oss vid sedan år tillbaka!

Defensivt har vi ett hittills enastående backpar i form av Daniel Majstorovic och Olof Mellberg. Rutinerade och spelskickliga, varav den sistnämnde kan ha en tendens att spela över sin förmåga och ställa till det ibland, låt oss be till gudarna att han förstår sin kapacitet ikväll och spelar stabilt och säkert!

Danskarna dras med skadebekymmer. Jon-Dahl Tomasson är skadad, Agger har ryggproblem och därmed är lagets två viktigaste kuggar ur spel! Deras främsta anfallsvapen tillsammans med deras stabila Liverpoolback, tungt. På topp ställer de upp med den otymplige och ständigt fumlige Bendtner, Arsenalspelaren som alltid gör den där lilla extragrejen som tar bort målchansen. Likadant ikväll, tack!

Ettan känns befogad, och oddset är mer än spelvärt! Runt 2,00 kan vara dagens spel, på ett Sverige som på pappret och motivationsmässigt sett är det vassare laget. Skadeläget i Danmark, det kompletta svenska laget, avgörande match på hemmaplan på nationaldagen, ettan spelar jag!

Ett spel, dagens klart bästa spel. Ikväll jobbar vi in Sverige, tre poäng tack.

God spellycka,
/Blixt