Fyra raka plusdagar, en minusdag igår, nu vänder vi direkt tillbaka på steken för att fortsätta vinna! Idag finns det mängder av drag, men också ett stort antal fallgropar till följd av klara ligasegrare och degraderingslag (nedflyttningslag). Mittenlagen saknar motivation, och ja, en knepig spelhelg. Om man däremot, som jag tänker göra, undviker detta och enbart spelar Cupmatcher, Champions League-jagande lag samt svensk fotboll, då kringgår man dessa fällor.

Korta analyser idag p.g.a stress och utgång med flickvän och barn, ett socialt liv utanför spelandet måste man ju också ha! Som vanligt finns dock mängder av baktankar med mina spel, och jag spelar, som ni vet, aldrig omotiverat. Kika in mina speltips idag…

IFK Göteborg – Brommapojkarna
Mitt Tips: 1:a
Insats: 9/10

Motivering;
Jag vågar nästan påstå att det här kan vara en stark kandidat till helgens säkraste spel. Göteborg har ett sjukt facit på hemmaplan, 17-0 och 6 raka segrar. En Tobias Hysén som är i storform och toppar skytteligan på nio fullträffar (11 matcher spelade), samt en Pontus Wernbloom som även han får till det emellanåt. ”Änglarna” har som sagt inte tappat poäng hemma, och mot ett BP som på senare tiden dippat i form jäntemot den fina säsongsinledningen tappar man inga poäng.

Brommapojkarna tog ett steg i rätt riktning senast när man stal en pinne i Örebro, då man fick in en kvittering på straff, efter en mycket lustig situation i straffområdet. Innan dess var det tre raka förluster, och enligt mig vänder inte den negativa trenden.

Ettan lockar föga med ett odds på 1,40, men det är en fin bankränta som ska spelas med snar maxinsats. Ett annat spännande spel är ettan med ett handicapsmål (1,88 i odds).

Chelsea – Everton
Mitt Tips: 1:a
Insats: 6/10

Motivering;
Chelsea har åkt berg-och-dalbana genom den gångna säsongen! En sjuk inledning, med X antal uppradade segrar och en hysterisk målskörd. Formen och vinstraden försvann sedan i samband med Deco’s olyckliga skada. Men, man hämtade upp sig, och fortsatte spela starkt och vinna matcher. Deras största problem, som kostade dem ligaguldet, var matcherna mot Arsenal, United och Liverpool, matcher som måste vinnas för att ta seriesegern. I Champions League mäktade man nästan med att slå ut självaste Barcelona i semifinalen, men blev utslagna av ”vampyren” Iniesta, efter ett mål i 89′e.

Nu har man bara FA-Cupen kvar som ett sista försök att knipa en titel. Ett ursinnigt Chelsea, en Guus Hiddink som inte nöjer sig titellös i år. Räkna med ett heltaggat lag i Chelsea-tröjor som kommer att pumpa i 90 minuter för segern, för att sedan höja pokalen…

Motståndet står Everton för, ett Everton som slog ut självaste United i semifinalen. Man har en ung men kvalitativ trupp som har gjort säsongen med bravur, då man slutade på en i skuggan av de fyra stora. Idag ska man dock inte räcka till, då rutin saknas och att man har ett par växlar upp till Chelsea när de väl spelar som bäst.

Ettan ger runt 1,70 i odds, ett spelvärt tips utan tvekan. Jag testar även två roliga spel; 1/1 (Chelsea leder efter halvtid och vinner matchen) samt 1:a -1 handicapmål (vinst med minst två måls marginal).

Atletico Madrid – Almería
Mitt Tips: 1:a (-1)
Insats: 4/10

Motivering;
Athletico Madrid spelar ikväll hemma i sin fästning, där man tappat få poäng. Man har ligans skyttekung i truppen, Diego Fórlan, tillsammans med Kün Aguero, två spelare som utgör ett av de hetaste anfallsparen i Spanien för tillfället. Idag spelar man för att klara sig till Champions League, och ett bortasvagt Almería ska knappast få stå i vägen för det idag! Jag tror på full fart från start och en måldifferens mellan lagen på två mål eller mer ska inte vara några svårigheter denna afton.

Rak etta är ett givet bankspel, 1/1 (ledning i halvtid och vinst) ett annat vettigt, samt två målskyttsspel på Kun Aguero och Fórlan, till minimuminsatser! Detta kryddar upp aftonen en aning.

Där har ni dagens tips från min sida…

God spellycka,
/Blixt