Ännu en lördag, fylld med ett saftigt matchutbud, precis i vanlig ordning! De stora ligorna närmar sig ett avgörande, och där kan det finnas ett par riktiga fallgropar på flera sätt; Lag som kan vara klara för nedflyttning har väl ingen större motivation att vinna. Lag som United och Barca, som spelar säsongens kanske största match kommande vecka och har all fokus där. Lag som ligger i ingenmansland som ej har något att kämpa för…

Ja, scenarion finns gott om. Helger brukar vara sådana, att det mer gäller att undgå fallgropar än att hitta vassa spel. Idag ska jag i allafall erbjuda Er mina bästa spel!

Dalkurd – Sandviken IF
Mitt Tips: 1:a (-1)
Odds: ~ 1,70
Insats: 5/10

Motivering;
Ett vettigt spel som jag snappat upp hos ett par av mina kompisar. Det kan vara helgens säkraste spel, bortsett från storfavoriterna! På senaste tid har vi blivit snopet bestulna på våra hcp-spel genom uddamålsvinster, men idag ska det bara sitta.

Dalkurd är topplaget i sin serie, och har inlett säsongen formidabelt, då man på fem matcher har lika många segrar. Än mer imponerande till synes om man spanar in målskillnaden under dessa, 14-1. Hemma är de kännbart starka, och mot ett sargat Sandviken ska det kunna rinna iväg.

Sandviken som precis bytt ut sin tränare och har en del turbulens i truppen. Frågan är, kommer tränarbytet att ha effekt i denna tuffa bortamatch mot det formstarka topplaget? Visst, Sandviken besitter kvalitéer som är större än vad tabeller och resultat visar, men vad spelar det för roll när man ändå inte presterar som man borde göra…?

Nej, ettan med handicap känns sunt, kanske rent av ett eller två resultatspel med minimi-insats, på 3-0, 3-1. I allafall, 1,70 för handicapet tackar jag spelbolagen för!

Bayern München – Stuttgart
Mitt Tips: 1:a
Insats: 8/10

Mitt Tips: 1:a (-1)
Odds: ~ 2,50
Insats: 3/10

Motivering;
Ett riktigt vettigt spel taget från tyska Bundesliga, där sista omgången står och väntar, endast ett par timmar bort då jag skriver detta. Bayern München får nu oerhört svårt att ta hem ligaguldet. Det är dock ej omöjligt, såvida Wolfsburg tappar poäng hemma idag, där de för övrigt är oebesegrade säsongen igenom, samt att Bayern München tar in åtta måls differens i ligastatistiken. Mission Impossible? Nja, teoretiskt sätt inte. En sak står dock klar, gammal Djurgården-anda tas i bruk; ”Full fart framåt – Håll tätt bakåt!”.

Men en offensivt duglig trupp, med ett antal spelare från några av världens bästa landslag, ja, då finns det kvalité att snacka om! Luca Toni och Miroslav Klose i ett tvåmanna-anfall, där finns även Lukas Podolski att tillgå, med sin magiska vänsterdoja. Bakom dem, huserande på mittfältet, finner vi först och främst den frannske trollkarlen Franck Riberý, i sällskap med den tyske speedade teknikern Bastian Schweinsteiger. Defensivt är det inte lika starkt, men det är då detta lag gestaltar det gamla ordspråket; ”Anfall är bästa försvar”.

Stuttgart har gjort en fullt godkänd säsong, då man för tillfället ligger på tredjeplats i serien, en placering efter dagens tuffa motstånd, Bayern München. Man har även samma scenario som Bayern, vad gäller chans om serieseger, bara att här krävs 14 mål att ta in på Wolfsburg i serietoppen. Troligt? Inte en chans! Visst, man har ett par vettiga kuggar i strikern Mario Gomez och målvakten Jens Lehmann, men på övriga placeringar kan man verkligen inte mäta sig med München, då klasskillnad är ett vettigt ord att tillämpa i denna jämförelse.

Nej, ettan känns sund, och även ett spel med ett måls handicap langas in, då det som sagt är full fart framåt som gäller i eftermiddag! Ett sunt lir, utan tvekan.

Ytterligare drag vågar jag mig inte på idag, men räkna med fler fina spel till morgondagen.

God spellycka denna fina lördag,
/Blixt