Jag är fortfarande på semester i min sommarstuga, men speltips kommer ändå, skrivna i förväg. Dagens tips faller på en match i den danska högstadivisionen… tar ni rygg?

FC Nordsjälland – FC Köpenhamn
Spelstopp: 15:00
Mitt Tips: 2:a
Insats: 7/10

Motivering;
Ja, då drar den danska ligafotbollen åter igång igen, och den givna förhandsfavoriten är, precis som många föregående år, FC Köpenhamn. Man har seriens klart bästa trupp, och som regerande mästare så har det redan bevisats. På nyförvärvsfronten kan jag inte hitta allt för många nya namn, och inte heller på förlustsidan, det ser ganska intakt ut gentemot föregående säsong, och då lyckades man ju.

Premiärmatchen kan både innehålla nerver och ickekvalitativa egenskaper, då det inte finns tempo från tävlingsmatcher i kroppen, men även finns ju tankarna i bakhuvudet att en stark inledning kan avgöra säsongen till ens egen fördel relativt kort in på säsongen. Hur-som-helst, jag tror på en fröjdig inledning av serieledarna, som har bl.a. Kalmarbekantingen Cesar Santín i truppen, en striker som alltid lyckas, vart han än går, kan tyckas. Nordsjälland, dagens motstånd, avslutade serien starkt, genom 2 vinster och två oavgjorda, men innan dess var det bäcksvart. Senast lagen möttes, dock med FCK som hemmalag, slutade det med 3-1 just FC Köpenhamn. Inbördes möten ser det också otroligt bra ut för just FC Köpenhamn, 9-1-2, i deras favör sett.

Tvåan, rak eller med handicap, välj själva. Jag håller mig till den raka tvåan idag, men handicapsseger ska inte vara någon omöjlighet att träffa rätt på!

God spellycka,
/Blixt