Jag gratulerar idag Pittsburgh Penguins och dess unga men högklassiga lag till Stanley Cup-guldet som bärgades i natt, borta mot Detroit. Revansch gentemot förra året, och klubben ser verkligen ut att gå en ljus framtid till mötes med ett, som sagt, ungt och talangfyllt lag. Underspelet jag tipsade om satt, 1-2 blev slutresultatet, däremot Detroitspelet vill jag bara glömma. Ett minimalt minus, men det får man ta ibland, nya tag idag!

Idag finns det lite mer godis att välja mellan på utbudslistan, bland annat TIppeligan och Superettan, jag har hittat dagens bank i den förstnämnda serien, norska Tippeligan. Kort analys p.g.a tågresa. Kika in!
Rosenborg – Strömsgodset
Mitt Tips: 1:a
Insats: 8/10

Motivering;
Rosenborg toppar serien hittills, och har spelat en imponerande fotboll. Det är inte mycket som talar emot att laget står som slutsegrare av Tippeligan i höst. Senast tog man en storseger borta mot Bodö/Glimt, en stark sådan där man var det klart bättre laget. Idag ska man vara storfavorit hemma mot Strömsgodset!

Strömsgodset skrällde rejält senast, då man överraskade och vann mot Brann på hemmagräset, vilket var en mycket viktig trepoängare för laget. Spelmässigt fungerade det som det skulle, även om man  i slutskedet av matchen var otroligt tillbakapressade och en kvittering låg i luften. Men, den kom aldrig, och tre viktiga poäng för Strömsgodset. Idag blir det en betydligt svårare, i stort sett omöjlig, uppgift borta mot serieledande Rosenborg.

Ettan för runt 1,30 hos nätbolagen kan användas både som singel, men även i kombinationsspel. Handicapsspel kan testas med medelinsatser, då jag tror att det kommer att bli minst två måls marginal till hemmalagets fördel.

***
Superettan känns oviss ikväll, en trolig vinnare ska vara GIF Sundsvall borta mot Väsby, men inget jag slänger in några slantar på, då det ryktas att AIK lånar ut spelare till ”lillebror”, samtidigt som GIF sista tiden spelat ett föga imponerande spel.
***

Återkommer imorgon med söndagens spel, där jag redan nu funnit ett par intressanta alternativ!

God spellycka,
/Blixt