Ja, sist gick det ju hyffsat. 50 % rätt tippat, men ingen utdelning då jag tipsade om en dunderchansning. Jag vill förvisso inte nämna förluster, men för er som istället spelade två singlar på matcherna, kunde glädjas åt att se en 3,05-oddsare trilla in klockrent efter en 4-0 -vinst.

Idag ser utbudet lurigt och svårspelat ut. Men, varför ändra på saker som fungerade så bra sist på de 50 % som faktiskt satt? Just det, jag lirar samma lag igen, som åter tar plats på hemmagräset. Läs mer här…

Stabaek – Viking
Spelstopp: 18:00
Mitt Tips: 1:a (-1)
Insats: 4/10

Motivering;
Ja, då har vi ännu ett spel på Stabaek, som ”riskerar” att bli ett av de lag som vi kommer att hänga dreglandes över, i allafall under deras hemmamatcher. Idag möter de Viking, på just hemmaplan, en lag mellan två jämna lag i tabellen, men kommer det verkligen att utspela sig på planen och inte minst på resultattavlan?

Stabaek är allas vår svenskkoloni inom den norska klubbfotbollen. Med två vassa forwards, vid namn Fredrik Berglund (4 mål i cupen i veckan, mot Lilleström) samt Daniel Nannskog (lagets förväntat främsta målskytt), har de ett anfallspar som kommer att kunna stänka in två-tre bollar tillsammans i afton. Försvaret ska vi göra precis som norrmännen, fullkomligt hoppa över. Det är sällan det blir målsnåla matcher i Tippeligaen, ofta snittas över 2,5 (vilket givetvis kan vara ett gångbart spel över en hel säsong, på alla matcher). I allafall, hemma är Stabaek urstarka, vilket tabellen utspeglar; 4-3-1, och målskillnaden 19-9 därpå. Borta bra, men hemma bäst, ett ordspråk som MÅSTE vara taget från Stabaek och deras hemma- respektive bortaspel.

Idag kommer Viking på besök. Laget har exakt lika många poäng som motståndet Stabaek, och precis som dem så är de starkare hemma än borta. Raden 3-3-2 på bortaplan talar lite väl tydligt. Lägg därtill målskillnaden 8-8, och det är inget lag som spelar sambafotboll direkt. Noll-noll är målet varje gång de går ut, ibland snubblar de in en kontringsboll.

Hemmastatistiken jämfört med bortastatistiken, det ger tydliga siffror enligt mig. Stabaeks form är dessutom uppåtgående, samtidigt som man har en trupp som alla dagar i veckan utmanövrera sitt motstånd denna lördagkväll. Ettan med handicap står i strax över 3.00 i odds, spelvärt anser jag. En medelinsats ska räcka här, då motståndet, som tidigare nämnt, kan snubbla in en boll…

God spellycka,
/Blixt