Mina drag satt som en smäck igår, tungt lassade 1:an och 1/1 (ledning i halvtid och vinst) satt med lite flyt (mål i 45′e). Ivan Obolo målade inte, men med den vinsten vi kammade hem har vi råd med en bränd minimuminsats. Därmed noterar vi ännu ett plus, och den gångna veckan har vi gjort oss en kraftig slant på kontot, vi som spelat efter tipsen.

Idag är det en speciell fredag för mig som skriver, idag är det exakt två månader sedan min son Wilmer föddes. Spelutbudet idag är något begränsat till Franska Öppna (tennis), en allsvensk fotbollsmatch samt serieomgång i franska Ligue 2. Ett spel levereras idag, kommer den fina formen att ta stopp, eller fortsätter vi klättra uppåt?

Häcken – Elfsborg
Mitt Tips: 2:a
Insats: 4/10

Motivering;
Ännu en gång följer vi Anders ”Taco” Svensson och hans Elfsborg i toppen av Allsvenskan. Idag åker de ner till Göteborg, för att spela en svår bortamatch mot Häcken. Häcken som ju knäppt två av de stora lagen på näsan på hemmaplan, och det rejält. IFK Göteborg åkte på 4-1, och Helsingborg var nästa gäng med visioner mot toppen, men det slutade med 0-3 i ryggen och en tung hemåtfärd till Skåne. Idag är det som sagt Elfsborg’s tur att göra ett försök, och kommer de att ta chansen?

Ja, med Allsvenskans bästa trupp, som jag vågar påstå att det är, så är de givetvis ett lag som är placerat där de hör hemma, i toppen av serien. Ett bergstarkt försvar som leds av Teddy Lukic och en Wiland som med bravur ersatts av Ante Covic. Men det är på mittfältet som Elfsborgs riktiga styrka ligger. Med u21-landslagsspelaren Emir Bajrami, forna landslagsspelaren Stefan Ishizaki och med Denni Avdic som även han är en riktig klasspelare. James Keene huserar både på mittfält och anfallet, beroende på skadeläge. Ja, bredd och spets i en harmoni, där har vi Elfsborg i ett nötskal

Häcken då, jodå, de har ju som sagt redan stått för två finfina resultat, då man snuvat topplag på poäng hemma i Götet. Spelare som Paulinho är hyperviktiga för de gulsvarta, då de saknar en klassbetonad bredd. Hemma är de erkänt starka, och här tog de ett antal fina skalper även förra året, i Superettan, under återtåget till Allsvenskan.

Tvåan på Elfsborg till cirka två gånger insatsen lockar verkligen. Man är det bättre laget, och om allt stämmer ska de kunna åka hem med tre fina poäng i bagaget! Ett roligt chansspel kan vara med X/2, alltså oavgjort i halvtid och Elfsborgsvinst, minimuminsats på den!

Mitt enda drag, denna fina fredag.

God spellycka,
/Blixt