Tunt utbud idag, där majoriteten av utbudet består av andradivisions-matcher ute i Europa, bl.a. från Frankrike och Tyskland. Jag hoppar dem, och rör mig istället västerut, till våra norska grannar, där jag plockar mitt spel, kolla in!

Fredrikstad – Rosenborg
Mitt tips: 2:a
Insats: 5/10
Odds: 1,70 @ Expekt
Spelstopp: 2009-08-21 19:00

Motivering;
Rosenborg inledde serien suveränt, och ledde ett tag i tabellen med stor marginal ner till närmsta lag, nästan i Mjällby-stil. Efter att ha misslyckats ute i Europa finns nu bara den inhemska ligan att tänka på, och nog är man sugna på att ta i allafall en titel i år, efter dessa bakslag. Fredrikstad däremot, de kämpar för att klara sig kvar i högstadivisionen. Med endast 2 poäng ner till lagen under strecket, har de all press på sig, och spelet har inte direkt övertygat hittills… 

Rosenborg är helt överlägsna i serien, som tidigare nämnt. För att sätta detta på pappret i stil ”Svart på Vitt” så har jag tagit fram lite siffror från tabellen. Man är hittills obesegrade i serien, då man efter 20 omgångar har raden 14-6-0, och en ganska fin målskillnad på detta, 39-14. Borta har man på 10 matcher spelat 7-3-0, och målskillnaden 22-9 är faktiskt ganska imponerande, för att vara i Norge, där hemmaplan brukar spela in tungt i matcherna, oavsett motstånd. Med Rade Prica i spetsen är siktet inställt på guldet, och för att det ska inträffa, då måste matcher mot lagen nere runt strecket vinnas.

Oddset är inte skyhögt på något sätt, men inte heller underskattat, med tanke på Rosenborgs överlägsenhet. Det ligger där det ska ligga, om jag själv satt oddset hade det hamnat runt 1,70-1,80. Det är i allafall ett odds som jag spelar, med tanke på klasskillnaden och tabelläget.

God spellycka,
/Blixt