Midsommar, men ändå en spelkryddad fredag, där det mest spännande objektet sett ur en subjektiv synvinkel givetvis är Sveriges ödesmatch i gruppspelet i U21-EM, då de nu ställs mot en av de stora medaljkandidaterna, Italien. Den vitryska krossen var för enkel för att vara en riktig värdemätare, upp till bevis blågult, och ett fint spel har jag hittat på matchen. Lördagen bjuder på, vad vissa kan anse, värlens genom tiderna högsta bjudodds. Spana in oddset och mitt tips gällande utvald match. Korta analyser, p.g.a tidsbrist!

Sverige U21 – Italien U21
Spelstopp: 16:00
Mitt Tips: 1:a (+1 hcp-mål)
Insats: 5/10

Motivering;
Sverige inledde gruppspelet imponerande, då man krossade Vitryssland med solklara 5-1, efter ett hattrick av den blågula superstrikern Marcus Berg. Sverige spelade ett säkert spel, och siffrorna var trots allt, tro det eller ej, i underkant, då Berg och Toivonen båda hade lägen att sätta varsin boll i nät till. Hemmaplan är givetvis snarlikt med en extra spelare på plan, då det inbringar ett oerhört starkt självförtroende i laget. Laget spelade med en fin harmoni och om de spelar likadant mot Italien så kan det bli vinst.

Italien inledde mot Serbien, som är främsta konkurrenten till dem i gruppspelet. 0-0 slutade matchen, en match mellan två lag som inte ville förlora, och som gick in för nollan hemåt. Italien skapade många lägen, men Serbien hade det som var närmast att resultera i ett vinstmål. Italien måste nu vinna för att inte riskera att åka ut redan i gruppspelet. Med spelare som Balotelli, Aquafresca med fler, alltså ordinarie spelare i Serie A har man givetvis en grym spets, men frågan är om det räcker till mot ett tänt Sverige på hemmaplan.

Ettan med ett handicapsmål (1X) är ett givet spel för mig. Om Sverige kommer upp i samma klass som man hade senast så är man lika bra som ett medelmåttigt Italien. Krysset ligger nära till hands, men jag väljer det extra handicapsmålet till 1,50 i odds, ändå spelvärt.

Spanien – Sydafrika
Spelstopp: 20:30
Mitt Tips: ”rak” 1:a  &  1:a (-1 hcp-mål)
Insats: 7/10  &  3/10

Motivering;
Spanien kan i och med denna matchen, mot värdnationen för Confederations Cup och det kommande VM 2010, skriva in sig i historieböckerna för flest antal vinster i rad, då de senast tack vare 1-0 mot Irak tangerade Brasiliens tidigare rekord på 14 matcher i rad. Självklart vill man bli historiska, och den här matchen betyder nog mer för Spanien än vad folk tror. Med spelare som Torres och Villa på topp, Xavi och Fabregas på mitten och Puyol, Capdevila och Ramos i backlinjen och Iker Casillas i målet har man tveklöst världens bästa lag. Båda anfallarna har för vana att näta om vartannat, vilket de gjort i de senaste matcherna, och inget tyder på en förändring. Endast lojhet och nonchalans kan stjälpa dem.

Sydafrika imponerar verkligen på mig spelmässigt, vilken spelglädje de visar upp, inför sina fanatiska hemmasupportrar. Man spelade ut Nya Zeeland senast, och siffrorna 2-0 var verkligen i underkant. 7-0 hade snarare varit mer rättvist. Ja, så överlägsna var de faktiskt. Dribblingar behärskar de, de har modet att utmana en mot en på kanterna och kommer ofta in i boxen för att spela snett inåt och bakåt, giftigt läge vet alla!

Spanien går för vinst här, historieböcker hägrar! Ettan ger, cirka, otroliga 1,70, handicapet ger än mer imponerande 2,85! Delar en maxinsats mellan båda spelen, i hopp om att båda sitter. Uddamålet kan sitta, men föga troligt. 3-0 Spanien.

Två speltips, ett för vardera dag.

God spellycka,
/Blixt