Linköping satt riktigt fint igår, 5-2 slutade matchen, och handikappet gav god utdelning! Formen är fortsatt glödhet, och förhoppningsvis spelar vi in lite julklappspengar nu då det börjar närma sig… Idag hämtar jag ett spel från Hockeyallsvenskan, där det är ett glödhett möte som kommer att spelas, och där historiken pekar kraftigt på bortavinst, häng med!

Match: Västerås – Leksands IF
Tips: 2:a (Leksand vinner)
Odds: 1,75 @ Unibet
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2009-12-09 19:00

Motivering:
Leksand gästar idag Västerås för ännu en tuff drabbning på bortaplan, och laget är givetvis revanschsuget efter förlust i toppmötet mot Lakers senast. Historiskt sett har man haft det ganska enkelt mot just Västerås på bortaplan, då man tagit hela fem raka vinster där. Västerås fortsätter att blanda och ge, och det är inga direkta toppmatcher man har tagit för vana att göra. Idag står man inför att möta ett av seriens klart bästa lag, och då vill det till att allt stämmer om man ska hänga med, men gör man det…?

Västerås hade som målsättning att placera sig i toppen tillsammans med just Leksand och AIK, men bottennappet har blivit ett faktum då tongivande spelare som Arlbrandt och Olausson lämnade klubben efter fjolårets godkända säsong. I år har det varit tyngre, och för närvarande ligger man på en mycket blek niondeplats i tabellen, med 20 poäng upp till dagens motstånd. Spelarmässigt ser det ändå helt okej ut för Västerås, då man har de gamla Leksandsbekantingarna Meijer och Stefan Hellqvist i truppen. Man gjorde dessutom en kanonvärvning då man lyckades knyta till sig elitseriemeriterade Patrick Yetman! Formen den sista tiden har varit blandad, precis som hela säsongen. De senaste sex matcherna har slutat med en vinst, tre oavgjorda och två förluster, båda förlusterna på hemmaplan… Ikväll ska man vara storleken mindre jämfört med motståndet!

Leksand toppar nu serien, även om det inte gått lika stabilt som man på förhand trodde med tanke på stjärnvärvningar till höger och vänster! Två tredjedelar av den forna ”Jönssonligan” (Prestberg och Nordström) huserar nu i truppen, och är givetvis två gigantiska offensiva vapen! Prestberg har för vana att leda laget och har ett mycket bra målsnitt. Dessutom har Leksand lyckats knyta till sig Brynässpelaren Hermansson, som troligen är med redan idag, och är verkligen en spelare som håller en hög klass i hockeyallsvenskan! Dock dras laget med en hel del skador, som t.ex. Patrik Carlsson, Timo Leinonen, Jesper Ollas, Thomas Rhodin, Jens Bergenström samt Petter Ullman. En hel del tongivande namn, men man har fortfarande en bred trupp med hög kapacitet, och ska ändå ha en god chans i afton… Formen är i topp, och bortsett från bortaförlusten mot Lakers senast har man fem raka segrar innan dess.

Leksand har chansen att fortsatt hålla serieledningen vid vinst, och förutsättningarna är goda, trots skadeläget, borta mot ett svajigt Västerås. 1,75 är det sällan vi erbjuds på just LIF och jag tror att Prestberg & Co tar en seger, även om det blir en tajt match. Mitt tips; 2-4.

God spellycka,
/Blixt