Efter några dagars speluppehåll är jag tillbaka i tid med hockeyn, och det börjar med ett stormöte i ryska KHL-premiären direkt, då fjolårets finalister ställs mot varandra: AK Bars Kazan och MVD, dock med stora förändringar! Jag har spanat in ett bra odds, häng med.

Match: AK Bars Kazan – OHK Dynamo Moskva
Tips: 1:a (Vinst för Bars Kazan)
Odds: 1,70 @ Unibet
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2010-09-08 16:00

Motivering:
Ja, AK Bars Kazan ställdes i fjolårets finalspel mot MVD Tver, som inför i år genomgått en drastisk förändring, laget har slagits samman med ett annat Moskva-lag, Dynamo Moskva. Tillsammans bildade klubbarna OHK Dynamo Moskva. I och med de ekonomiska problemen tappade de bägge lagen dessutom en rad högklassiga spelare som de ej längre hade råd med. Dessa förändringar har medfört en rad problem för klubben, såväl för organisationen såväl som det sportsliga. Samtidigt har AK Bars Kazan legat väldigt lågt på transfermarknaden under sommaren, och framför allt siktat på att förlänga med sina stjärnor som visade sig framstående i fjol.

Ak Bars Kazan ser riktigt vassa ut i år, precis i vanlig ordning, och är återigen en av favoriterna att kriga i toppen av tabellen. Med ett flertal spelare från olika landslag har man en extremt vass spets, eller vad sägs om namn som: Alexei Morozov, Danis Zaripov, Janne Pesonen, Ilya Nikulin, Alexei Emelin, Marcel Hossa, Jarkko Immonen… ja, listan kan göras lång. Även på målvaktssidan ser det bra ut, där finske Petri Vehanen var en stor bidragande faktor till att man tog segern i fjol. På 47 matcher i fjol, varav 22 i slutspelet, hade han en räddningsprocent på 93,6 % och ett insläppt-snitt på 1,68, extremt vassa siffror! Premiär är premiär, men med tanke på att man bevarat allt bra i från fjol, samt hemmaplan direkt, så tror jag att man kommer att kliva ut starkt och mer eller mindre äga matchen från start.

OHK Dynamo Moskva… Ja, vart ska man börja? Dynamo Moskva fick släppa ett flertal vassa spelare p.g.a. ekonomiska problem, likaså MVD. Genom att slå sig samman förbättrade man det ekonomiska någorlunda, men kassan har ej tillåtit några spektakulära värvningar direkt, och jag tror att de kommer att stå inför en riktigt kämpig säsong. Med två föredetta svenskspelande backar (Dominik Granak och Martin Strbak) så tyder väl det lite på hur backsidan ser ut, att jämföra rakt av mot ryska landslagsmän för AK Bars Kazan. På forwardssidan är det ännu sämre, där dock Jurij Kolnik är en ljusning, med sin NHL-rutin och över 100 poäng gjorda i Schweiziska ligan de två gångna säsongerna. Dock får han det svårt just ikväll. Nej, varken spets- eller breddmässigt matchar man AK Bars Kazan på pappret, punkt.

AK Bars Kazan är bättre på alla positioner, man har mer rutin och är dessutom ett topplag i serien. Hemmaplan ikväll, och nog vill man starta direkt med en seger framför sina fans. OHK har problem, både sportsligt och ekonomiskt, och jag tror att de kommer bli ett av de sämre lagen i serien i år. 1,70 betalt på ettan är bra.

God spellycka,
/Blixt