Chicago vann med siffrorna 7-4 i natt, vilket gjorde att spelet till 2,90 satt fint, och ett fint tillskott i plånboken för er som tog rygg. Jag fortsätter idag med ett spel från ishockey-VM idag, där jag hittat ett riktigt bra odds som är värt en slant eller två! Häng med.

Match: Kanada – Italien
Tips: John Tavares 2 poäng eller mer (mål+assist)
Odds: 2,00 @ Unibet
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2010-05-08 16:15

Motivering:

Ett väldigt intressant och mycket spelbart odds på en av  NHL’s bästa juniorer i dagsläget. Han draftades som etta totalt av NY Islanders förra året, och var spelaren som fick OHL att ändra sina åldersregler, bara det talar om vilken talang och kvalitet han håller, trots sin ringa ålder. Han är enligt experter den klart bäste offensiva spelaren i sin årskull, bland spelare som Pääjärvi-Svensson.

Under sin första NHL-säsong med NY Islanders stod han för en ganska bra säsong trots allt, med tanke på att laget placerade sig sist i serien. 54 poäng på 80 spelade matcher, och då mot bästa möjliga motstånd. Idag ställs han mot ett Italien som håller samma/lägre klass än Elitserien, något som gör att han borde kunna få en del chanser. Troligen kommer han att matchas tillsammans med Stamkos, en mycket utpräglad målskytt, och Tavares centerroll bidrar till bra chanser att kunna få med sig någon assist där. Mycket speltid i powerplay tror jag även att han kommer tilldelas, då han, tillsammans med Stamkos och Laich och just Stamkos är nyckelkuggarna i laget.

Italiens defensiv, vad finns det att säga? Det kan vara så att de är lite underskattade defensivt sett, med tanke på att de gjort en del målsnåla matcher den senaste tiden i vänskapslandskamper. Dock var dessa mot  lag som Kazakstan och Frankrike, två landslag som inte riktigt är av Kanadas kaliber… Nej, här blir det nog lite JVM-stil på matchen, där Kanada kommer avgöra tidigt, och sedan spela av. Förhoppningsvis står det Tavares x2 i poängprotokollet då!

God spellycka,
/Blixt