Gårdagens spel blev tyvärr annullerat av Unibet, eftersom deras tanke endast var att erbjuda målskyttsspel. Dock gjorde ju Klasen sin assist, så reken i sig var helt korrekt och formen är fortsatt stark! Idag fortsätter jag hämta spel från Elitserien, där ett toppmöte väntar… Häng med!

Match: Linköping – Färjestad
Tips: 1:a (-1)
Odds: 2,12 @ Unibet
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2009-12-08 19:00

Motivering:
Toppmöte i Elitserien denna afton, då andra- och tredjeplacerade lagen LHC och FBK möts. Dessa båda lag har dessutom en fin form den sista tiden, inte minst Linköping som är seriens formstarkaste lag. Hemma har man nu tagit 6 raka segrar, och i princip allt klaffar för laget nu, såväl anfallsspel som försvarsspel. Färjestad fortsätter kriga sig framåt i tabellen, och en tredjeplats är onekligen över all förväntan med tanke på förutsättningarna innan säsongen. Dock har man tappat poäng mot bottenlag de två sista omgångarna, och det stärker inte korten inför en bortamatch mot seriens starkaste lag för stunden…

Ja, Linköping har träffat en riktig formtopp, och i princip allt stämmer för laget idag. Hlavac, Hlinka, Mårtensson, Håkansson, Zachrisson, Johansson, Hävelid, Pihl… Ja, listan över riktigt vassa spelare kan göras lång om man synar spelartruppen, och det som imponerar mest är väl de bägge tjeckernas poängsnitt sedan de anslöt till LHC efter 12-13 spelade omgångar i serien. De har på sina 16 spelade matcher i år för`Linköping tillsammans bidragit med smått otroliga 50 pinnar(!). Dessutom har Mårtensson fått sin efterlängtade sniper i Hlavac, och dessa bägge stjärnor hittar varandra otroligt fint i banan, något som syns i matchsammanfattningar. Powerplayet är riktigt vasst nu, och frågan är om man snart inte tar över som seriens bästa powerplayuppställning? Hemma är man vassa, och har nu 6 raka segrar mot lag som bl.a. HV. Vinner ikväll igen?

Färjestad står inför en grymt tuff match idag! Man har en helt okej form de sex senaste matcherna, med två vinster, två oavgjorda och två förluster. Dock har det varit sämre motstånd man ställts mot i veckan, och inga verkliga värdemätare. Jag spanade runt på hemsidor efter statistik idag, och fann något som slog mig med häpnad när det gäller Färjestads facit mot topplagen denna säsong so far;

2009-10-08 HV 71-Färjestad 8 – 0
2009-11-19 Färjestad-HV 71 0 – 5
2009-10-15 Frölunda-Färjestad 6 – 1
2009-10-27 Färjestad-Frölunda 1 – 1 sd
2009-09-26 Linköping-Färjestad 3 – 2
2009-10-31 Färjestad-Linköping 1 – 3

Sammaställer man detta ser vi att de endast tagit en poäng mot topplagen Frölunda, HV71 och LHC i år, och den kom hemma mot ett formdippat Frölunda. I övrigt ser det mörkt ut. Lägg dessutom till att den enda förlusten med mindre än två mål kom borta mot LHC, och det var innan de bägge tjeckerna anslutit till Linköpings trupp. Inga starka papper inför dagen… Jag tror att Färjestads mörka trend blir allt sämre idag!

Starkt hemmalag Vs. svagt bortalag (mot topplagen). Nej, här ska det inte vara mycket att orda om, över dubbla degen på handikappet känns väldigt stabilt på förhand. Linköping har den bättre truppen, överlägset bättre form, inte minst på hemmaplan med sina sex raka segrar. Färjestad har kämpat hårt mot bottenlag i serien och fått problem, nu ställs man mot seriens bästa lag… Slutresultat; 5-1?

God spellycka,
/Blixt