Salavat gjorde precis vad jag hade väntat mig, och spelet till oddset 2,40 satt riktigt fint igår! Idag tar vi sikte mot nya vinster, i en match som är hämtad från England mellan två topplag med god form, häng med!

Match: West Bromwich – Nottingham Forest
Tips: 1:a (vinst för West Bromwich)
Odds: 1,87 @ Nordicbet
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2009-01-07 20:45

Motivering;
Tabelltvåan West Bromwich tar ikväll emot tabelltrean Nottingham Forest, i en match som på förhand onekligen ser intressant ut. Det är två riktigt formstarka lag som kommer kämpa på planen i nittio minuter för att få med sig tre viktiga poäng hem, då det börjar bli tätt i toppstriden i The Championsship. Bortalaget har den lite vassare formen för tillfället, men hemmalaget är ett lag som stundtals har ett spel som kan platsa i högstaligan, därifrån man blev degraderade i fjol…

Ja, West Bromwich har bara ett ord i tankarna under denna säsong, revansch! Man vill bevisa att man är ett bra lag som hör hemma i högstaserien, Premier League, och det har man hittills gjort också. Stundtals imponerande, men man gör även sina plattmatcher ibland. Formläget idag är ändå helt okej, då man har tagit 11 poäng av 18 möjliga de senaste sex matcherna, där man spelade två oavgjorda matcher mot Watford och Derby, samt förlorade mot toppkonkurrenten Cardiff på hemmaplan. De två vinsterna har kommit mot bottenlagen Peterborough och Scunthorpe, något som kanske inte ska övervärderas. Dock är tabelläget gott, och utan bra prestationer skulle man inte ligga där man idag ligger. Ett plus för laget inför dagens match är att lånet från franska klubben Auxerre, Gabriel Tamas, är tillgänglig för spel, och går med stor sannorlikhet in i startelvan, en elva som annars innehåller kvalitativa spelare som bl.a. Jonas Olsson, Ishmael Miller, Roman Bednar och Robert Coren. Jag tror att de taggar till lite extra till dagens toppmöte, och bara man spelar som man hittills har gjort bör det kunna bli tre poäng till WBA.

Nottingham Forest har imponerat på mig i år. Man ligger för närvarande på en tredjeplats i tabellen, vilket var över all förväntan. Det man kan tacka för sin goda placering är det stundtals vattentäta försvarsspelet, som har ett snitt på under 1 mål insläppt per match, 18 stycken på 24 spelade matcher, endast serieledande Newcastle har färre. Offensiven är inte riktigt av högsta klass, men det är inte heller lagets styrka. Formen ser riktigt bra ut, då man är formstarkast i hela Championsship i dagsläget, med 4 vinster och 2 oavgjorda, på de sex senaste matcherna. Målskillnaden under dessa matcher ligger på 11-1. Truppen ser ut att kunna vara till det närmsta intakt, jag har inte kunnat hitta något skrivet om några avbräck eller dylikt, om det dyker upp några kommer jag att uppdatera via kommentarsfältet, så håll utkik här innan match! Jag tror att man har en bra chans att placera sig på play off-plats, men att rå på de absoluta topplagen tror jag att man är aningen för svaga för. Tror att det blir en tung resa med 0 poäng hem…

Ettan känns bra, och det är inte ofta vi får ett sådant odds på WBA som egentligen enligt min mening håller hemma i högstaserien i England. Nu gör man tyvärr inte det, men man är på god väg att ta sig dit. Hemma är man starka, och nog ska ett Nottingham Forest inte få stå ivägen för ett hungrigt lag som ligger hack i häl med Newcastle. Nottingham är inte dåliga på något sätt, men jag värderar dem som för svaga här, helt enkelt med tanke på förutsättningarna.

God spellycka,
/Blixt