Överspelet mellan Detroit – San José satt ännu en gång. 1,80 var riktigt bra, och ett extra tack till Johan Franzén som genom sina fyra mål (!) ordnade 66 % helt själv. Idag fortsätter jag att spela på NHL-hockeyn, då jag hittat ett fint odds på nästan 3 gånger insatsen, helt enkelt för bra för att passa. Häng med!


Match: Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks
Spel: 2:a (Vinst för Chicago under full tid)
Odds: 2,90 @ Unibet
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 2010-05-08 03:35

Motivering:

Match nummer fyra i matchserien, och Chicago har nu greppet om matchserien efter att ha revanscherat sig efter den inledande förlusten (1-5) genom två övertygande segrar (4-2, 5-2), varav den senaste på bortaplan. Vancouver har stått för en imponerande säsong, inte minst tack vare våra svenskar i laget, men frågan är om det inte tar stopp här? Chicago gör allt rätt för tillfället, och Antti Niemi i kassen har äntligen börjat mota en del puckar, och stått för ett par svettiga räddningar. Står Chicago för en repris av den senaste matchen i natt?

Chicagos ungtuppar levererar verkligen, men så även de lite äldre och mer rutinerade kuggar i detta mycket intressanta lagbygge. Sist stod 25-åringen Dustin Byfuglien för inte mindre än tre mål, vilket ju inte är allt för pjåkigt. Ett hyperoffensivt lag med namn som Kane, Sharps, Toews, Hossa, Byfuglien och Kopecky, men även ett av, enligt mig, NHL’s bästa backpar, Duncan Keith och Brent Seabrook, bägge guldmedaljörer i OS med Kanada. Dessutom har, som tidigare nämnt, Antti Niemi i målet börjat stå på huvudet och göra matchavgörande räddningar, något som kan komma att räcka långt om han bara fortsätter i samma stil. Spelare som bemästrar de snabba omställningarna, bygga spel länge i offensiv zon samt spela ett riktigt bra powerplay, allt finns där! Bredd och spets kallas det, svårare än så är det inte. Man har nu vunnit 4/5 senaste matcherna, och självförtroendet och lagmoralen är på topp. Nyckelmatch idag, 3-1 är bättre än 2-2, och därmed har man ett gyllene utgångsläge på hemmaplan vid vinst, något jag tror man lyckas med. Sist vann man även skotten med 35-33, på bortais. Oddset är riktigt bra…

Vancouver väntade sig inte många på förhand skulle ta sig dit de är idag. De har gjort en riktigt bra säsong, och även som tidigare nämnt så är svenskarna i laget en stor bidragande faktor till den framgångsrika säsongen. Henrik Sedin vann, extremt oväntat, NHL’s totala poängliga, före spelare som Ovechkin och Crosby, mycket tack vare brodern Daniel, som även han stod för en riktigt bra poängskörd. Mycket snurr i zon, och de hittar varandra med förbundna ögon och skapar nästan alltid farligheter när de är på isen. Mikael Samuelsson har dessutom klivit fram som en målskytt av rang i slutspelet (8 på 9 matcher), den du, Bengt-Åke… Övriga nyckelspelare i laget är målvakten Luongo (OS-guld med Kanada), Ryan Kesler, Alexander Edler, Sami Salo, Christian Ehrhoff och Kyle Wellwood. Man hade vissa problem med LA Kings i kvartsfinalen, och nu verkar man ha slut på tur och sätter inte riktigt de lägen man skapar. Nu ligger även pressen på Vancouver, något som talar emot då de spelar som bäst avslappnat. Mycket tankar i huvudet, och för offensivt spel leder till kontringar emot, något som de åkt på ett antal gånger hittills mot Chicago. Dessutom drar man på sig en del onödiga utvisningar, något som straffar sig direkt! Jag tror man brister på den mentala biten i natt…

Klasskillnad i trupperna, främst breddmässigt. Dessutom är pressen på hemmaplan en negativ faktor för Canucks idag, då det i princip är vinna eller försvinna som gäller, då det vid förlust är uppförsbacke modell större och två raka bortamatcher som väntar. Dessutom är Chicago inne i ett extremt stim just nu, och sätter det mesta! Jag tror att det fortsätter i den vägen, och att man jobbar till sig en matchboll i nästa möte på hemmaplan. 2,90 är helt enkelt för bra för att inte synas!!!

God spellycka,
/Blixt