Idag har jag hittat ett mycket intressant odds taget från Elitserien i ishockey, i mötet mellan Timrå – Södertälje. Överodds sett till statistiken, häng med!

Match: Timrå – Södertälje
Spel: Klasen att göra minst ett poäng (mål el. assist) i matchen; JA
Odds: 3,00 @ Unibet
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2009-12-07 19:00

Motivering:
Ett mycket spännande möte mellan seriens formstarkaste lag, Timrå, och årets jojo, Södertälje, som vippat upp och ner i tabellen och blandat plattmatcher med superinsatser. Delvis är det ju relevant med informationen i laget, men det finns också riktigt bra statistik som talar för att Linus Klasen (Södertälje) ska kunna leverera minst en poäng i det här mötet.

Vi börjar lite med läget i de bägge lagen. Södertäljes form är bedrövlig, annat går inte att säga om laget i nuläget. Man ligger sist i serien, och man har bara tagit en vinst de sista sex matcherna, en oavgjord och fyra förluster. Målskillnaden de sex sista matcherna ligger på 10-23, katastrofalt! Dock har man mött storlagen Färjestad, Frölunda och HV71 på bortaplan under dessa matcher, något av en liten ursäkt för resultaten. Dock fortsätter Klasen att prestera i det bottenlag han lirar i. Han ligger för närvarande på en mycket stabil femteplats i poängligan, på 28 poäng efter lika många spelade matcher. I torsdags bidrog han till stor del i poängen borta mot HV71, en match som slutade 4-4 (efter underläge med 3-0). Han ligger trots allt på ett poängsnitt som innebär exakt en poäng/match, och att han därför ska bibehålla det efter denna match ger oddset 3,00, ser jag som ett överodds… Mycket speltid i powerplay och i lagets bästa kedja är ju inte något negativt när det gäller att göra poäng!

Timrå på hemmaplan är givetvis ingen lätt uppgift för ett formsvagt SSK idag. Timrå har fyra vinster och två oavgjorda de sex senaste matcherna, och är med detta seriens näst formstarkaste lag (endast LHC vassare), ett LHC som man trots allt slog på hemmaplan för inte så längesen. Mycket i spelet stämmer nu, och med ungtuppar blandat med pålitliga målskyttar och ett målvaktsspel som Anders Lindbäck levererar på hög nivå så är det nu många kuggar som klaffar rätt! Idag ser man det som en av säsongens lättaste matcher, något som kan straffa sig, då det ju är en vanlig serielunk, och SSK lär vilja klättra i tabellen illa kvickt. Trots den fina formen hos Timrå har man faktiskt bara fyra poäng ner till tolfteplatsen och Södertälje, alltså skiljer det inte allt för mycket.

Jag tror att Klasen har goda förutsättningar ikväll att näta. Han får mycket speltid och lyser av självförtroende, något som han givetvis gynnas över. Enbart till statistiken sett kan man konstatera att det är ett överodds, och det nappar jag direkt på! Spela dock med mindre insatser, dels p.g.a serielunk, men också p.g.a att Timrå ibland kan spela riktigt stabilt defensivt.

God spellycka,
/Blixt