Återigen hämtar jag ett spel från ryska KHL, där jag har en positiv statistik hittills i mitt spelande. Här ser jag fint värde i mitt spel till över dubbla pengarna, och att testa den är ett måste med tanke på den extremt goda form laget har! Vågar nästan säga att det här är dagens värdespel, häng med.

Match: CSKA Moskva – Salavat Ufa Yulaev
Tips: 2:a (-1,5 handikappsmål)
Odds: 2,40 @ Nordicbet
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2010-01-07 16:00

Motivering:

Ett riktigt spännande spel här i den ryska hockeyligan KHL, där tabelltvåan Salavat Ufa Yulaev åker till huvudstaden för en härlig bortamatch mot klassiska CSKA Moskva. Bortalaget rider på en riktigt stark medgångsvåg för stunden, och är oerhört svårstoppade. Hemmalaget har inte riktigt gått så bra som man hoppats, och frågan är om det här är rätt match att klättra uppåt till följd av en seger?

CSKA Moskva är ett av de klassiska storlag inom den europeiska hockeyn, som tagit fram ett antal stjärnor genom de gångna åren. I år ligger man för närvarande i mitten av tabellen, och kämpar om placeringarna till slutspelet. Formmässigt ser det ändå helt okej ut, bortsett från några mindre plumpar vilket brukar ske alla lag under en lång serielunk. De sex senaste matcherna man spelat in 3 vinster och 3 förluster, varav en vinst respektive en förlust kommit efter förlängning. Hemmaspelet under säsongen har inte varit direkt övertygande, då man ligger på 11 vinster och 8 förluster hittills, och -1 i målskillnad. Spelartruppen däremot innehåller ett par stora namn där ett lite ihopplock är Niko Dimotrakos, Aleksandr Nikulin och Denis Kulyash. Två tunga avbräck är JVM-spelarna Nikita Filatov och Kulemin, som spelat JVM i Kanada nu efter jul, och troligen är de ej med i dagens match.

Salavat Ufa Yulaev gör en kanonsäsong, precis som förväntat. Trots en knackig inledning har man nu fått fart i maskineriet, och ligger för närvarande endast en poäng efter serieettan Magnitogorsk. Formen är magnifik, 13 segrar på de 14 senaste matcherna, där den enda plumpen kom hemma mot Severstal Cherepovets. Man är dessutom seriens näst bästa bortalag, med 14 vinster och 5 förluster, och en imponerande målskillnad på +30. Styrkan i laget ligger i flera områden, främst i den bländande offensiven som innehåller ett antal VM-kapabla spelare av olika nationaliteter, men också i den ryska VM-målvakten Alexander Eremenkos strålande målvaktsspel då han ligger på ca 92 % denna säsong i räddningsprocent. Halva ryska landslaget spelar i Salavat, t.ex. Radulov, Zinoviev, Perezhogin, Koltsov, Grigorenko, Eremenko, Proshkin, Tverdovsky och Kalinin. Både bredden och spetsarna är imponerande, och nog är man väl Europas bästa ishockeylag?

Ett Salavat Yulaev med grym form och riktigt vass trupp som är skadefri är inget lag man går och tar poäng mot hur som helst. Formen säger allt, den är på topp. CSKA saknar viktiga spelare och har inte riktigt presterat på topp som man kan önska, och ska därför ha mycket svårt i denna hemmamatch. Tvåan som ett rakt spel står i 1,90, men jag finner ett högre värde i handikappet, då de ju har en grym offensiv kapacitet, samtidigt som det vid uddamålsledning kan komma en extrapuck i tom bur. Som sagt, värde i oddset!

God spellycka,
/Blixt