Godkänt resultat igår, sammanlagt 60 % av matcherna satt. Mest fokus ligger väl i mediavärlden idag på Zlatan, som ännu en gång blir hjälteförklarad efter en övertidskasse nere i Budapest. Prickade även Brasilien till ett guldodds på 3,60 borta mot Argentina, för er som valde att lira den som singel.

Idag finns färre matcher, men snålt utbud är inget att snacka om, nog finns det matcher att bygga kombinationer av, kika in!

Sverige – Finland
Mitt tips: 1:a
Tjeckien – Ryssland
Mitt tips: Över 5,5 mål

Dubbelodds: 3,47 @ Unibet
Insats: 2/5
Spelstopp: 2009-09-06 14:00

Motivering;
Sverige har gjort en klart godkänd turnering. Man inledde med tunt manskap borta i Ryssland, två timmar söder om Moskva, där man mötte självaste Ryssland, ett Ryssland som ställde upp med ett liknande lag som mönstrades i VM. Sverige stod upp bra, och spelade diciplinerat defensivt och Sveriges nya superduo Omark & Harju var inblandade i de tre målen. Cred ska även ges till Patrik Zachrisson, som assisterade till alla tre. Samma kedja var den bästa i Sverige även mot Tjeckien, där man dock förlorade med 5-2 (sista målet för tjeckerna i tom kasse). Dock var det lite oförtjänt, och Sverige skulle kanske haft något mer mål med sig. Sverige ska vinna denna matchen mot ett blekt Finland som mönstrar sitt reservlag i turneringen. Sverigevinsten står i 1,90 hos flera bolag, och det nyper jag i sömnen.

Ryssland har spelat överraskande dåligt i turneringen. Man har varit loja och inte riktigt gått in för att vinna till 100 %. Man inledde med en förlust på straffar mot Sverige, där matchen slutade 3-3 efter full tid, trots total dominans och ett antal heta målchanser i sista perioden. Man fortsatte sedan med att ”bara” slå Finland med 3-2, ett Finland som mönstrar reserver i turneringen. Idag spelar man finalen mot Tjeckien, som hittills vunnit båda sina matcher, 2-0 mot Finland och 5-2 mot Sverige. Två vanligtvis målglada gäng ställs på banan, och det kommer bli fartfylld hockey som vi tittare kommer att få bevittna. Jag tror på över 5,5 mål lagen emellan, ett resultat som inte är alltför långt borta. Oddset är bra, uppåt 1,95 och det är värt en liten peng.

God spellycka,
/Blixt