Svensklaget Detroit Red Wings ligger riktigt illa till i Stanley Cup-slutspelet, och ligger nu under med 0-3 i matcher mot San José Sharks. Kniven mot strupen inför nattens möte, och jag har hittat ett spännande spel till ett godkänt odds! Häng på.

Match: Detroit Red Wings – San José Sharks
Tips. Över 5,5 mål
Odds: 1,80 @ Unibet
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2010-05-07 01:30

Motivering:

Våra svenskar tvingas nu spela med kniven mot strupen, och inte ska väl fjolårets finallag åka ut redan nu? Bättre ser det tyvärr inte ut. Man producerar mycket framåt, men dock släpper man till ett par puckar för mycket hemåt. Zetterberg och Datsyuk byggs nästan allt spel på, tillsammans med Lidström och Rafalski från sina backpositioner. Bredden som tidigare funnits saknas nu, och spelare kliver inte fram på samma sätt likt i fjol. Dessutom är Howard i målet ett oprövat kort i slutspelssammanhang. Det största problemet ligger dock i antalet utvisningar man tar. Mot ett Sharks, som kan ha NHL’s kanske bästa PP-uppställning när det väl stämmer, har man inte råd att ta 5-6 utvisningar/match, det straffar sig! Här tror jag dock på full fart från start, allt eller inget inför fansen!

Sharks har fått, som en del experter uttrycker sig, ett par turliga mål med sig. Jag ser det inte som tur. Skicklighet i offensiv zon genererar mycket tid i powerplay, och effektiva kontringar som man tar vara på när de väl kommer. Med namn som Marleau, Thornton, Heatley, Pavelski och Setoguchi krävs att man spelar diciplinerat och undviker misstag, något Red Wings inte hittills gjort. Dessutom har Nabokov klivit fram som en nyckelspelare i egenskap av sin målvaktsposition, där han imponerar skapligt! Jag tror dessutom att man kommer utnyttja de lägen som kommer i den här matchen. Man har både spets och bredd, och i vetskap av att man har matchboll mot DRW tror ajg att man kommer våga chansa nu, då man trots allt har hemmaplan sedan.

Överspelet känns lockande. Två offensivt lagda lag, och hittills har alla matcherna i serien gått över linan, med 2 måls marginal. Jag ser inga förutsättningar som ändrar chanserna för detta, och jag anser 1,80 generöst.

God spellycka,
/Blixt