Fyra raka nu, och formen är i topp! Senast rekade jag att Hlavac skulle näta till fina 2,50, vilket han också gjorde. Idag tar jag ett spel från spanska Primera Division, där ett formstarkt hemmalag tar emot ett dåligt bortalag i vad som kan bli en målrik tillställning. Häng med!

Match: Villareal – Getafe
Tips: 1:a (-1 handikappsmål)
Odds: 3,60 @ Unibet
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2009-12-06 19:00

Analys;
En spännande match med alla förutsättningar för att kunna bli en riktigt bra tillställning både spelmässigt och målmässigt. Bägge lagen har starka uppställningar offensivt sett och brukar inte direkt vara kända för sitt ibland taffliga försvarsspel. Villareal inledde säsongen katastrofalt, men har den senaste tiden spelat upp sig, och klättrar nu uppåt i tabellen mot de topplaceringar man ska kunna vara kapabla att ligga på mot slutet av säsongen. Getafe ligger för närvarande på en nionde plats i serien, mycket tack vare ett starkt hemmaspel. På resande fot brukar man inte riktigt vara lika starka, och frågan är om man räcker till borta mot de formstarka ”gula u-båtarna”?

Villareal inledde dåligt, men har som tidigare sagt tagit sig i kragen och spelar nu på den nivå man bör kunna hålla, och då är man spelmässigt ett av lagen som krigar om Europa-platserna bakom de två stora. Man besitter en mycket intressant trupp offensivt sett, med en mängd landslagsspelare av olika nationaliteter. Idag kan man mönstra ett skadefritt anfall och mittfält, och då finner vi namn som Nilmar, Llorente, Rossi, Senna, Pires, Cani och Cazorla offensivt sett på laguppställningen, mycket imponerande. Hemma är man starka, och har tagit fem raka segrar där, om man räknar med Europamatchen mot Lazio. Målskillnaden på dessa fem matcher ligger på 15-3, vilket tyder på en stark offensiv. Ikväll har man ett bra läge mot ett Getafe som man brukar ha enkelt för. Historiken pekar på 4 segrar, 1 oavgjord och 0 förluster lagen emellan. Förbättrar ytterligare ikväll?

Getafe har spelat dåligt på bortaplan i år, även om man vann borta mot Espanyol sist med 2-0. Innan dess hade man 4 raka förluster i ligan på resande fot, mot lag som Real Madrid, Zaragoza, Mallorca och Almeria. Idag kan man mönstra namn som Ustari, Mané, Cortes och Cata Diaz i startuppställningen, vassa spelare om än anonyma internationellt sett. I år har Getafe fortfarande ej spelat oavgjort i ligan, något som är lite intressant att antyda. Man står inför ett tufft möte ikväll mot ett hemmastarkt Villareal, som man också som tidigare nämnt har en väldigt dålig tradition emot… Vänder det ikväll, det tror jag inte!

Handikappet är spelvärde modell större. Jag tror att Villareal tar ledningen tidigt och jobbar vidare matchen igenom. Man har nu en stark form och ett lag i medgång är ett svårslaget lag. Man är också bättre på i princip varje position om man går igenom uppställningarna. Överspelet ligger också nära till hands, matchen slutar 3-0 eller 4-1?

God spellycka,
/Blixt