Salavat Ufa satt klockrent igår, 5-1 mäktade man med, och man var egentligen aldrig hotade under matchen av det lama hemmalaget. Ett fint plus i kassan på singelspelet, ni som valde handikapp och ev. slängde in den i kombinationsspel gjorde är en extra hacka också, grattis! Idag hämtar jag ännu ett spel taget från den ryska hockeyligan, den här gången ett riktigt toppmöte, mellan två lag som brukar kunna smälla in många mål… Häng med!

Match: Metallurg Magnitogorsk – AK Bars Kazan
Tips: Över 5,5 mål
Odds: 1,90 @ Nordicbet
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 2010-01-06 11:00

Motivering:
Det blir en lite kortare analys på denna matchen, av privata skäl. Här är det dock en match mellan serieledande Magnitogorsk och storlaget AK Bars Kazan, som inte riktigt uppfyllt sina förväntningar inför säsongen hittills. Formen är relativt god för bägge lagen, och med spelartrupper som innehåller en handfull landslagsspelare av olika nationaliteter bör det kunna dunkas in ett par puckar i bägge kassarna…

Metallurg Magnitogorsk gör en riktigt bra säsong! Man ligger för närvarande på en förstaplats i KHL, men p.g.a. lite svajiga insatser den senaste tiden, i kombination med Salavat’s formtopp, så är nu det lilla försprång man hade i toppen som bortblåst, och det är nu dags att börja agera på ett vinnande sätt igen om man vill ta hem seriesegern. Formen är god, trots dessa svajiga insatser, med fyra vinster på de sex senaste matcherna, där en av dessa fyra kom i förlängning. I truppen finner vi även ett antal ryska landslagsnamn, som Fedor och Sergei Fedorov och Radulov. Dessa spelare står för en stor del av den offensiva produktioner, vilket givetvis är en vital del i överspelet. Jag tror att de kommer att vara grymt taggade inför detta möte mellan giganter, och hemmaplansfördelen är givetvis något som taggar till laget lite extra…

AK Bars Kazan hade nog räknat med att placera sig högre än var man just nu befinner sig i tabellen. Det är ett givet topplag, med många spelare av världsklass i truppen. Målet är givetvis att klättra och göra en slutspurt nu på vårkanten för att placera sig bra till inför slutspelet. Formen är för tillfället väldigt god, och även väldigt snarlik Magnitogorsks facit. De senaste sex matcherna har man jobbat ihop fyra vinster, en i sudden och de övriga tre med väldigt övertygande siffror, vilket indikerar på att offensiven är som den ska. Truppen innehåller, som tidigare nämnt, ett par riktigt vassa lirare, som t.ex. Vehanen i målet, Nikulin och Yemelin på backen bland andra, och offensivt sett finns namn som Pesonen, Immonen, Kapanen, Zaripov och Morozov, spelare som alla kan avgöra matcher på egen hand. Jag tror att de vill knäppa serieledarna på näsan på deras egen hemmaplan, och därmed tar tre poäng.

Nyckeln i bortalaget ligger i offensiven, och jag tror på minst 3-4 mål från Bars Kazan här. Även Magnitogorsk har en vass offensiv, men mer i en spelande lagmaskins form, och ska även de kunna pilla in några puckar. 1X2 är lurigt här, därav överspelet. Dock kan det bli så illa att det låser sig mellan två så bra lag, och att den blir väldigt målsnål, därav den låga medelinsatsen.

God spellycka,
/Blixt