Ja, jag är tillbaka på sajten, efter nästan en veckas frånvaro. Dock har inga vettiga spelobjekt funnits under frånvaron. Den här dagen bjuds i allafall på flera spännande matcher inom VM-kvalsfotbollen. Jag synar tre matcher, två från Europa, och stormatchen från Sydamerika. Kika in!

Antons Kloker

Spanien – Belgien
Mitt tips: 1:a (-1)
Frankrike – Rumänien
Mitt tips: 1:a

Dubbelodds: 2,40
Insats: 4/5
Spelstopp: 2009-09-05 21:00

Motivering:
Spanien är i princip redan klara för avancemang efter att man hittills tagit full pott i kvalgruppen. Idag tar man emot Belgien på hemmaplan, ett Belgien som ett tag var bra med i toppstriden, men som tappat andraplaceringen till Bosnien. Nu kämpar man mot just Bosnien, men också Turkiet, om andraplaceringen bakom Spanien. Men, det är dock en av världens svåraste uppgifter man har i händerna, att vinna borta mot Spanien. Spanien mönstrar som vanligt bästa möjliga lag, och det behövs knappast en närmre presentation. Belgien däremot har en relativt anonym trupp, och klasskillnaden dessa lag emellan är uppenbar. Spanien ska vinna här, troligen med ett par bollar då man är ett klart bättre lag, trots att den riktiga motivationen kanske saknas… Ett fint kombinationsvirke, även med den raka ettan.

Frankrike ligger tvåa i sin grupp, åtta poäng bakom gruppledaren Serbien, men då ska även nämnas att fransmännen spelat två matcher mindre. Idag gästar Rumänien, ett lag som bleknat den sista tiden, och som i gruppen återfinns på en blygsam plats, näst sist… Rumänien har tappat en del i kvalitet och spetskompetens, om man jämför mot från två år sedan, då man hotade både Italien och Frankrike på allvar i gruppspelet i EM. Idag ska man vara numret för litet mot Frankrike, som vill vinna för att ta ett steg närmare att säkra en avancemangsplats. Skadeläget ser ljust ut i båda lagen. Frankrike kommer att kunna ställa ett starkt offensivt lag på gräset, och ska vinna här, ett fint odds på den raka ettan som jag väljer att ta med i en dubbel!

Antons Toker

Ungern – Sverige
Mitt tips: 2:a
Danmark – Portugal
Mirr tips: 2:a
Argentina – Brasilien
Mitt tips: 2:a

Trippelodds: 18.50 @ Ladbrokes
Insats: 0,5/5
Spelstopp: 2009-09-05 20:00

Motivering:
Vinna eller försvinna för Sverige, det är precis vad som gäller. Borta mot Ungern har vi varit i samma sits tidigare… Då, då klev en av världens idag största stjärnor fram på övertid och skickade in en raket i första krysset. Jag snackar givetvis om vår storstjärna, Zlatan Ibrahimovic. Om han kommer att kunna spela ikväll, det spekuleras det i. Barcelona oroas över det hårda matchandet med 4 matcher på 2 veckor, och påstår dessutom att han har en lindrig skada, medans landslaget säger att han är i spelbart skick. Något som bekräftats är att Zlatan cyklat en träning på hotellet, något som kan tyda på detta. Ungern då? Jo, deras bästa spelare defensivt är tveksam till medverkan p.g.a inblandad i en dödsolycka. Annars är det lag som står att kännas igen från tidigare. En liten överraskning är att Chippen petats ur truppen, med all rätt enligt mig, han håller inte klassen. Troligen startar Marcus Berg bredvid Zlatan… Jag tror på en målsnål match, 0-1?

Portugal har floppat inledningsvis i kvalet, men spelat upp sig mot slutet. Idag är det lite av en nyckelmatch, då Danmark kan säkra avancemang vid vinst. Portugal kommer att gå framåt, då chanserna ökar drastiskt vid vinst, trots bortaplan. Man har varit på träning i Varberg, och rapporter tyder på en stor spelglädje med många leenden hos portugiserna, trots det pressade läget. Danmark däremot har det tyngre, Man ryktas ha upp till 8 skadade spelare som ej är spelbara, och därmed är truppen ganska sargad. Hemma har man inte direkt övertygat, vilket man såg när man spelade lojt mot Sverige och låg under med 0-3, sen var det givetvis starkt att kunna hämta upp igen. Deco har återigen fått tillbaka spelsinnet, och briljerat stundtals i Chelsea i serieinledningen. Portugal är ett bra lag, bättre än Danmark på pappret, och med skadeavbräck hos danskarna ska man nog kunna utnyttja detta och resa hem med tre poäng!

Argentina – Brasilien, vilken match! Ett väldigt hett landslagsmöte, mellan två av världens bästa fotbollslag. Att Argentina är favoriter måste helt och hållet bero på Messi och hemmaplan, andra faktorer har jag svårt att hitta… Ni som såg på Confederations Cup vet att Brasilien är på väg upp ur en svacka som man varit inne i ett par år. Man är ett lag som nu troligen skulle stå som favoriter till VM-mästare. Argentina har tappat lite på senare år, likt Brasilien för ett par år sedan, och saknar bredd. Messi är bra, men kan han göra allt? Jag är skeptisk till det, och trots att han har Tevez och Sergio Agüero vid sin sida, känns det som att lagets svagheter finns defensivt, tyvärr! Bortaoddset på Brasilien ska vara spelbart, då det erbjuds en bit över tre gånger pengarna, och då det är en riktig tok-trippel SKA bara tvåan med här, då det är en riktig oddshöjare som kan ge ett positivt resultat, ÖVERODDS-VARNING!

God spellycka,
/Blixt