Ännu en dag med nya spelmöjligheter, även om det finns en del fallgropar på sina håll. Jag testar en match tagen från ryska KHL idag, där toppen gästar botten i ett möte som inte lär bli allt för exalterande för hemmalaget… Bra bank i kombinationsspel idag, häng med!

Match: Chehov – Salavat Ufa Yulaev
Tips: 2:a (vinst för Salavat)
Odds: 1,45 @ Nordicbet
Insats: 8/10 units

Motivering:
Ja, här är det alltså toppen som gästar botten, då Salavat Ufa, trea i tabellen, gästar Vityaz Chehov idag. Hemmalaget ligger i lä vad gäller formtabellen, som rent ut sagt är helt katastrofal och vinster är obefintliga. Salavat däremot har tagit sig ur en tidigare svacka och börjar nu prestera efter förväntningarna som finns på dem, med tanke på den stjärnspäckade och högt kapabla trupp man faktiskt har. Här ser jag bara en utväg, bortavinsten är bankränta, med stora bokstäver!

Salavat ligger som sagt för närvarande på en tredjeplats i tabellen, dock med tre matcher mindre spelat än de högre placerade lagen. Idag är det en match som bara ska vinnas om man vill fortsätta hämta in på dem, då man möter tabelljumbon. Salavat besitter en oerhörd kapacitet, då man innehar stjärnnamn som Eremenko, Kalinin, Proshkin, Tverdovsky, Radulov, Thoresen, Kozlov, Zinoviev och många andra. Dessa spelare brukar nästan samtliga vara uttagna till Rysslands VM-lag, och innehar givetvis en hög individuell kapacitet. Formen är det verkligen inget fel på hos Salavat, av sina 13 senaste matcher har man vunnit 10 matcher, och tagit ner toppkonkurrenter på marken. Eremenko storspelar även i kassen i år, och ligger för tillfället på en räddningsprocent på dugliga 92 %. Nej, här kan jag bara konstatera att i jämförelse mot Vityaz Chehov är allt annat än en jordskredsseger en flopp modell större för Salavat.

Vityaz Chehov får inte allt för mycket att stämma spelmässigt för tillfället. Man ligger hopplöst sist i tabellen, och med en marginal på nästan 10 pinnar upp till nästjumbon, och bättre lär det inte vara efter dagens match mot topplaget Salavat. Formen är rent ut sagt katastrofal, då man på sina 13 senaste matcher lyckats med den otroliga bedriften att förlora 12 av dem. Läget i laget sägs vara riktigt dåligt, då stämningen är spänd och moralen ligger i botten hos spelarna. Målvakterna är dessutom helt under isen, då Chehovs målvaktsprocent i snitt mellan de båda ligger på mellan 86-87 procent, och gör mycket sällan bra insatser. Dessutom är man det lag som släppt in flest mål i KHL i år hittills, 158 stycken på 38 spelade matcher, vilket ger ett snitt på 4,1 insläppta mål/match. Om vi ska jämföra det mot Salavat lite snabbt, som för övrigt gjort flest mål i serien denna säsongen, 154 st. på 39 matcher, vilket ger ett målsnitt på 3,9 mål/match. Med dessa snitt ska alltså Chehovs målvakter behöva göra en kanoninsats för att ens ha en chans här…

Tvåan känns äckligt stabil idag, trots oddset. Dock är det en match som mycket väl kan kastas in i olika kombinationsspel, då jag ser det som ren bankränta. Klasskillnaden är tydlig, formen för de bägge lagen likaså, dessutom går även Salavats styrka, den grymma offensiven, hand i hand med Chehovs akilleshäl, defensiven. Jag tror på många mål, och att bortalaget tar en komfortabel seger här i eftermiddag!

God spellycka,
/Blixt