Tillbaka efter en veckas ledighet från spel, och känner mig på topp! Intressant och möjligvis målrik match i Elitserien till ett godkänt odds, häng med!

Match: Brynäs – Modo
Tips: Över 5,5 mål
Odds: 1,85 @ Nordicbet
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2010-01-04 19:00

Motivering:
Norrlandsmöte mellan Modo och Brynäs, två lag som den senaste tiden presterat mycket blandat! Målen brukar rinna in i bägge burar, och detta i större siffror i vanliga fall, dels p.g.a. strålande anfallsspel, men även p.g.a. taffligt försvarsarbete. Idag är det just dessa punkter som motiverar mitt spel på över 5,5 mål till ett godkänt odds i detta möte.

Brynäs har tunga avbräcki stora antal i truppen. Tyngst är givetvis den givne förstamålvakten Jacob Markström, en målvakt av yttersta världsklass, men man har även tunga skador på tongivande backar vid namn Petri Kokko och Lasse Jonsson. Utöver dessa tre defensiva avbräck missar även Jakob Silfverberg (J-VM), Mads Hansen (skada) och ett frågetecken för rutinerade och mycket viktige Andreas Dackell. Man har spelat bra offensivt sista tiden, och Eddie Läck har gjort godkända insatser i kassen, då han nu får ställa sig mellan stolparna i.o.m. frånvaron på Markström. Offensivt har spelet klickat riktigt bra, och man producerar ofta runt/över tre mål per match, vilket är positivt i ett överspel. Man har de två senaste matcherna spelat övertygande, och skärrat LHC (vinst hemma, 6-3) och HV71 (förlust borta i sudden, 4-3), något som indikerar en hög potential hos Gävlelaget.

Modo har gått som en jojo den här säsongen, men har klättrat lite i tabellen sedan moralhöjningen i truppen i.o.m. Peter Forsbergs och Markus Näslunds anslutan till truppen. Inför matchen finns tre avbräck i truppen att notera. Det mest kännbara är givetvis på just tidigare nämnde Peter Forsberg, som fick kliva av redan på uppvärmningen förra matchen p.g.a. skadekänningar. Utöver honom missar även Salomonsson matchen p.g.a. skada samt Marco Tuokko p.g.a. avstängning, i övrigt ska allt vara i sin ordning med Ö-vikslaget. Man har, som sagt, ryckt upp sig och spelat allt bättre, även om man fortfarande innehar sin förmåga att då och då göra riktigt klockrena fiaskomatcher. Målvaktsspelet är en sida som jag anser har sviktat. Svedberg är gränsfall att han håller som klar förstamålvakt, då han är väldigt ojämn, samtidigt som Malek var en riktig floppvärvning. Utöver en svag målvakt så finns ett bra offensivt lag, med spetsar som Zucarello-Aasen och Skröder, som producerar i vanlig ordning.

Senaste matcherna;
Brynäs har sina sista sex matcher spelat fyra matcher på över 5,5 mål, och de två resterande slutade på 5 gjorda mål sammanlagt. Matcherna har dessutom varit emot bra lag, som HV71 och LHC.

Modo’s senaste sex matcher har även där slutat med fyra stycken överspel. De resterande matcherna slutade med fyra resp. två mål. Motståndet har varit av den lite sämre typen, som t.ex. Luleå, SAIK och Södertälje.

Jag tycker att vanligt 1X2 är för svårtippat här, och väljer därför överspelet då jag tycker att det finns ett antal punkter som är vitala och som indikerar att chanserna är övervägande att det ska kunna gå in. Spelas dock med medelinsats då det inte är något som kan betecknas med rubriken ”Dagens Säkraste”, en liten slant är att rekommendera till ett, som sagt, godkänt odds.

God spellycka,
/Blixt