Mängder av träningsmatcher inom landslagsfotbollen finns på schemat idag, varav en har fångat mitt intresse lite extra! Bra odds och en, enligt mig, mycket trolig utgång med tanke på förutsättningarna som finns kring mötet, häng med.

Match: England – Egypten (spelas i England)
Spel: 1:a (-1 hcp)
Odds: 2,24 @ Unibet
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2010-03-03 21:00

Motivering:
Ordet ”träningsmatch” finns inte i den engelska fotbollens ordlistor, så enkelt är det! (bildligt menat). Det är alltid bästa möjliga elva som ställs på plan, fullt tryck från läktarhåll och 110 % in i varje närkamp under samtliga 90 minuter + tillägg som ska avverkas. Dessa förutsättningar råder även i afton, då Egygten står för motståndet. Det finns enligt mig starka faktorer som talar för att hemmalaget ska vara kraftiga favoriter här;

En riktigt bra elva ställer man England på planen, där namn som Rooney, Gerrard, Lampard, Walcott och John Terry finns med i truppen och lär spela. I målet förväntas Joe Hart, som gjort en mycket bra säsong hittills i Birmingham, få chansen minst en halvlek, som backup finns rutinerade David James. Med i truppen hittar vi även den vasse Tottenham-strikern Jermaine Defoe, som säkerligen kommer få göra tiotal minuter, och mer än så kommer han nog inte behöva. Världens formstarkaste anfallare i dagsläget finns dessutom på planen, jag pratar givetvis om United’s Wayne Rooney, som sätter det mesta för stunden. Lägg dessutom till denna kalastrupp ett massivt supporterstöd från läktarhåll, och det kan jämföras med filmtiteln ”Mission Impossible”.

Egypten kommer hit med en nyvunnen titel i bagaget, laget vann nämligen Afrikanska Mästerskapen för någon månad sedan. Dock gjordes detta utan större bedrifter, undertecknad såg nämligen många matcher med dem. Stjärnan är Dortmund-spelaren Zidan, som gjorde succé i Confederations Cup i somras, men som har haft en lite motig höst/vinter. Här ska man helt enkelt inte ha alls mycket att säga till om, och då försvaret är i gammal klassisk afrikansk anda lär denna matchen kunna rinna iväg rejält, i allafall i hemmalagets favör!

Oddset känns riktigt, riktigt generöst från Unibet’s sida! Jag tror att siffrorna stannar uppemot 3,4-0, och varför inte testa en slant på 2 mål av Rooney till 5 ggr degen vid sidan av?

God spellycka!
/Blixt