Idag har jag hittat ett mycket sunt spel inom Champions League. Ett lag på uppgång, som tar emot ett lag som går åt helt motsatt håll. Oddset är fint, med tanke på förutsättningarna. Häng med!

Match: Bayern München – Juventus
Mitt tips: 1:a
Odds: 2,00 @ Expekt
Insats: 3/5
Spelstopp: 2009-09-30 20:45

Motivering:
Toppmöte i Champions League, där två av Europas största klubbar i respektive ligor idag möts. Italienska Juventus åker upp till Tyskland inför dagens bortamatch mot Bayern München, och det är givetvis en mycket viktig omgång här för båda lagen, som mycket väl kan innebära ett stort steg mot avancemanget till slutspel. Det är två lag med helt olika förutsättningar i dagsläget, som jag kommer att redogöra för.

Bayern München spelade en fenomenal fotboll redan i fjol, och har förbättrat den ytterligare. I fjol briljerade man i Champions League, då man gick vidare från gruppen, där motståndarna Lyon och Fiorentina fanns, och avancerade till slutspelet. Väl där slog man ut Sporting Lissabon i första slutspelsrundan, med totalsiffrorna 12-1(!) efter hemma- och bortamöte. Att man sedan blev utslagna i följande runda av Barcelona, det är förståeligt, då inget lag kunde rå på dem. Man tappade i somras spelare som Podolski och Ze Roberto, men vad gör det när man värvat in Mario Gomez, Ivica Olic och framför allt, Arjen Robben? Snabba och effektiva offensiva spelare, som kliver in med redan befintliga spelare från fjolåret, som Riberý och Klose! Hemma är tyska lag oerhört svårslagna, och Bayern München är inget undantag! Fanatiska supportrar, som anser fotbollen som religion, härjar på läktarna för att lyfta fram sitt rödvita hemmalag…
Juventus har en sjunkande form, och håller på att tappa vad de hade under de magiska åren då Del Piero, Trezeguet och Nedved var som bäst. Man håller inte alls samma höga klass som föregående år, och trots att man fått en fin inledning i serien så är det en ytterst svår bortamatch här. Inställningen lär vara i stil med; ”Okej gubbar, in och gör ALLT för att få med 0-0, i bästa fall…”. Ja, Italienska lag brukar ju ha den tendensen att tänka när det handlar om matcher utanför riksgränsen. Man har förvisso en riktigt bra striker och målgörare i Iaquinta, och man har en ruskigt snabb spelare i Giovinco, men vad har man mer? Jo, Buffon, en dalande föredetta världsmålvakt, som är på nedgång från sin forna storhet. Ja, Juventus, inse läget, ni är inte så bra längre som ni en gång varit!

Ettan här känns mycket befogad, med tanke på den snabba och tekniska anfallsuppställningen Vs. det slöa och inte alls lika kvicka Juventus-försvaret. Dessutom, ett tyskt lag på hemmaplan kan vara världens svåraste bortamatch, klubblagsmässigt! Att vi får 2,00 på Bayern München idag, det tackar jag för och tar emot.