Ett riktigt fint spel idag, där hemmalaget är extremt formstarkt och bortalaget dras med långa skadelistor! Fint odds på ettan, häng med!

Match: Linköping – HV71
Tips: 1:a (vinst för Linköping)
Odds:  1,90 @ Unibet
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2009-11-30 19:00

Motivering:
Tungt möte i toppen, där HV71 åker ett tiotal mil norrut för dagens bortamatch, som även går under namnet ”E4-derbyt”. Senast lagen möttes var i Kinnarps arena för ca en månad sedan, då vann Jönköpingslaget med 6-4, idag är det bytta roller anser jag. HV71 har det nämligen extremt tungt vad gäller skadefrånvaro på ett antal spelare i truppen, medan LHC rullar som tåget på hemmais, där man spelar exceptionell ishockey och är ruskigt svårslagna. Ett intressant möte på förhand…

Linköping mönstrar seriens kanske starkaste lag just nu. Med spelare som Hlinka, Hlavac, Mårtensson, Håkanson, Zachrisson, Hävelid och Johansson finns det hög kvalitet i laget. Dessutom har Norrena spelat upp sig i kassen och agerar stundtals som en SM-guldsmålvakt. Hemma i Cloetta Center är man extremt svårstoppade, då man har en riktigt stark hemmapublik i ryggen. Självförtroendet får dem att spela med ett lugn och en självsäkerhet som är svår att kontra som bortalag. Powerplayet har börjat fungera ypperligt, inte minst sedan de båda östeuropeiska spelarna anlände till klubben. Här ser jag ettan urstark, mot ett lag som ikväll har skadeproblem.

Ja, HV71 har lite problem i dagsläget. Backar i flera rader saknas på skadelistan, och nu även två av de tre succéspelare från förstakedjan som är med i toppen av poängligan. Både Thörnberg och Voutilainen ryktas sakna matchen, tillsammans med Björk, Ward och Per Gustafsson. Man har nu en lite dålig form i ryggen, med ett X sist mot Skellefteå, och i veckan blev man stoppade av en levande vägg vid namn Anders Lindbäck, som motade hela 53 puckar och höll nollan. Effektiviteten har inte riktigt återfunnits hos smålänningarna, och ska de vinna borta mot LHC så bör den nog finnas till hands, ett riktigt tufft möte ikväll…

Jag tror på ettan, med tanke på de tongivande skadorna i bortalaget, samtidigt som hemmalaget visar en stabil och mycket stark hemmaform den sista tiden (6 raka hemmasegrar). Tjeckerna avgör matchen igen, ska vi säga 5 poäng tillsammans för de båda herrarna, och stående ovationer för hemmalaget?

God spellycka,
/Blixt