Tillbaka på svensk mark för dagens spel, ett förhandstippat toppmöte mellan två av svensk fotbolls giganter. Oddset på tvåan känns klart lockande i dagsläget. Häng på!

Match: IFK Göteborg – Malmö FF
Tips: 2:a
Odds: 3,05 @ Expekt
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2010-04-29 19:00

Motivering:

Guldfavoriterna IFK Göteborg har inlett säsongen mediokert, och har på sina hittills 8 spelade matcher endast skrapat ihop samma antal poäng. Malmö däremot har stundtals imponerat, främst genom sin offensiv, och placerar sig idag på en andraplats i tabellen, fem poäng bakom Helsingborg. Idag nalkas stormöte, och IFK måste vara mer än revanschsugna efter nederlaget sist, borta mot nykomlingarna Åtvidaberg, men frågan är om det räcker mot ett heltaggat och snäppet vassare Malmö?

Ja, efter 5-1 hemma mot Elfsborg och utklassning modell större så väntade sig alla en komfortabel seger borta mot Åtvidaberg. Så blev icke fallet, och göteborgarna fick åka hem med 1-2 i bagaget. Dessutom saknas fjolårets skyttekung, Tobias Hysén, som ådragit sig en lindrig skada och är därmed inte disponibel inför dagens möte. Hemma brukar man i regel vara starka, men i år har så icke varit fallet, då man står på underkända 1-2-1 på fyra matcher, där man kryssat mot DIF och BP, samt förlorat i derbymatchen mot Häcken. Robin Söder är dock tillbaka i spel efter skadan han ådrog sig i U21-EM förra sommaren, och väntas kliva in från start. Dock känns laget lite trubbigt offensivt och lär få det svårt i afton, då mycket av spelet bygger på Tobias Hyséns målskytte.

I Malmö råder ingen brist av offensiva krafter. Namn som Figureido, Ofere, Larsson och Molins, alla fullt kapabla att bidra med varsin balja, och det är därmed svårt att spela försvarsspel mot MFF, då det är så många som kan kliva fram. Offensiven kommer att vara Malmös starkaste vapen i år, och om det fortsätter som de hittills gjort det, så kan det räcka långt. Ett snitt på 2,0 mål/match är mycket bra, samtidigt som de även gjort flest mål i serien så här långt. Trots bortaplan tror jag att de har en bra chans att kunna rubba IFK, och därmed ta hem tre poäng till Skåne. 3,05 spelas, då jag anser att det finns ett bra värde i oddset.

God spellycka,
/Blixt