Trots att det blev onödigt spännande med gårdagens spel mot slutet (2-1 till Färjestad) så satt det, till fina 2,00 gånger insatsen! Med det som utgångspunkt fortsätter jag idag med en match från de brittiska öarna, där två extremt starka hemmalag ställs mot varann. Jag har förusättningarna klara för mig, och tror mig hittat två bra spel, häng på!

Match: Newcastle United – Nottingham Forest
Tips: 1:a  &  1:a (-1 handikapp)
Odds: 1,70  &  2,85
Insats: 8/10 units  &  3/10 units
Spelstopp: 2010-03-29 20:45

Motivering:
Newcastle är i stort sett redan klara för återkomsten till finrummet, Premier League, nästa säsong. Man har övertygat rejält och leder serien med klara 11 poäng ner till andraplacerade West Bromwich. På Tredjeplatsen finner vi dagens bortalag, Nottingham Forest, som gör en kanonsäsong, mycket tack vare sitt excellenta hemmaspel samt sin tajta defensiv. Trots toppmöte så tror jag att Newcastle kommer att ta hem de tre pinnarna relativt enkelt i afton, och här är anledningarna varför;

- Newcastles hemmastatistik Vs. Nottinghams bortastatistik: ”Skatorna” är ännu obesegrade på hemmaplan denna säsong med raden 15-4-0, och målskillnaden 46-9 tyder mycket på att motståndet fösts tillbaka tämligen enkelt. Detta står att jämföra med Nottinghams bortaplans-statistik, som för tillfället ser ut som följer; 4-9-6, och målskillnaden 16-19. Svårt för att göra mål, och med målsnittet under 1,00 mål/match kommer man få det kämpigt att plocka poäng idag, då Newcastles snitt ligger runt 2,5 mål/match på hemmagräset.

- Newcastles strålande dagsform: 3 vinster, 2 oavgjorda och 0 förluster, så ser de 5 senaste matcherna ut. Två hemmamatcher (6-1, 3-0) och tre bortamatcher (2-2, 2-2, 0-1) mot blandat motstånd. Kombinera detta med att anfallsspelarna stortrivs på planen nu och krigar i toppen av skytteligan genom tre olika namn, och vi ser ett offensivt och extremt tungt Newcastle på gräset. Andrew Carroll (14 mål), Kevin Nolan (12 mål) och Peter Lovenkrands (11 mål) bildar den extremt skickliga offensiv som ska jobba hem spelen åt oss ikväll genom minst 2-3 baljor!

Jag finner verkligen ingenting som talar för att Nottingham ska ta poäng här. Dessutom har man förlorat sina 2 senaste bortamatcher, mot Preston och Barnsley, två lag som ligger flera klasser lägre än dagens motstånd. Oddsen är riktigt fina, och jag ser att chanserna är goda att bägge kan sitta!

God spellycka
/Blixt