Ett klart floppande hemmalag som toppar de negativa statistiklistorna tar emot säsongens klara överraskning. Fint odds på bortalaget och klara förutsättningar, häng med!

Match: Timrå – Luleå
Tips: 2:a (vinst för Luleå)
Odds: 2,50 @ Expekt
Insats: 7/10
Spelstopp: 2009-10-29 19:00

Motivering:
Ett mellan mellan lag som fick två helt olika somrar. Timrå tappade ett antal nyckelspelare som Pyörälä, Lehtonen, Tenkrat, Backlund m.fl. Dessa är stora luckor som inte riktigt täppts igen, inte minst målvaktspositionen. Luleå däremot, de stod för en riktigt fin värvningssommar, då man knöt till sig ett antal klasspelare, och jag vågar påstå att laget kan ta SM-guld i år, om det stämmer inom laget och man undviker skador… Ikväll möts i allafall lagen, och det är klara förutsättningar inom respektive lag, om ni frågar mig;

Timrå ligger näst sist i tabellen, nio poäng sämre än dagens motstånd. Formen är inget att nämna ens i Timrås favör, då man ligger på fem raka förluster. Men, värt att nämna där är att tre av dem varit i förlängning. Idag dras man också med tunga frånvarorapporter. Niklas Anger, som skulle vara lagets målskytt i år, har brutit fingret och medverkar inte. Dessutom uteblir även lagets kanske bästa back, Mattias Karlsson. Timrå toppar de negativa ligorna nämnde jag innan, eller vad sägs om; Näst sist i serien, flest mål insläppta, sämst statistik i BÅDE powerplay och boxplay… Ja, varför ska de vända på trenderna hemma mot ett klart bättre Luleå ikväll?

Luleå, med spelare som Karl Fabricius, Cam & Chris Abbott, Per Arlbrandt, Nicklas Olausson offensivt sett. Tungt avbräck dock, då en av lagets bästa backar är skadad, Robin Jonsson. Statistiken är i laget verkligen den motsatta om vi ser till Timrå. Man ligger tvåa i powerplay-statistiken respektive etta i boxplay-statistiken, otroligt nyttiga siffror som givetvis talar sitt tydliga språk, här får man inget till skänks och man har inte råd med några onödiga utvisningar. Laget parkerar idag på en fjärdeplats i tabellen, en helt godkänd placering. Formen är väl det enda frågetecknet, tre vinster och två förluster de fem senaste. Det är lite missvisande, då man pressade HV71 rejält (5-4) på bortaplan i en av förlusterna, samtidigt som den andra kom i förlängning mot Brynäs sist.

Jag ser att Luleå till det oddset är ett riktigt bra värdespel, med tanke på förutsättningarna som finns. Sällan har statistik talat så tydligt för ett lag, men jag kan verkligen inte se mycket som tyder på att Timrå ska kunna vända sina negativa trender här ikväll. 2,50 synar jag direkt!

God spellycka,
/Blixt