Ett mycket fint odds i ett hett derby i Ryssland. Klasskillnad råder mellan lagen, en stor sådan, och här finns ett mycket spelvärt odds i matchen Dynamo Moskva-Spartak Moskva.

Match: Dynamo Moskva – Spartak Moskva
Mitt tips: 1:a
Odds: 2,10 @ Bet365
Insats: 4/5 units
Spelstopp: 2009-09-28 17:30

Motivering:
Derbymöte i den ryska huvudstaden, där det numera kryllar av blågula lirare i ”hemmalaget” ikväll, varav majoriteten är aktuella för ett kommande OS-mästerskap. Eller, vad sägs om namnen Omark, Harju och Weinhandl? Givetvis är det vassa gossar i offensiv zon, och nu har de kommit igång med produktionen också. Dessvärre har den tunga inledningen orsakats av ett läckande såll i kassen som långt ifrån övertygat. Men, vilket läge är bättre att vända på en dålig trend, än i ett hett derby? Just det… Och förresten, Spartaks inledning har inte varit direkt ljusare.

Dynamo hårdsatsar offensivt i år, och förutom de tidigare svenska namnen som nämnts, så har vi även en rad ryska stjärnor som Saprykin, Hudler, Zhitnik och Daniil Markov. Överspelet i deras matcher är ofta givet, då de ofta kan producera en stor del av det som krävs, helt på egen hand. Den andra delen hjälper gärna målvakten till att tappa in, men vi har sett lite bättring som är på väg. I Moskva är man skoningslösa, och visst lär man tagga till extra idag?

Ett Spartak Moskva, där forna elitseriespelare som Jaroslav Obsut och Martin Cibak har viktiga roller, hur vasst kan det vara? Övriga namn väcker föga intresse, eller igenkänning hos mig. Ett anonymt lag, som tillsammans i KHL-historia spelat runt 900 matcher, att jämföra med topplagen som ligger runt 1500-2000 där. Man siktar givetvis inte mot toppen, för de vet att de har en väg upp. Potentialen att vara ett medelbra lag, placerat precis runt kampen om slutspel, det är ungefär där ambitionerna finns. Idag möter man storebror, och visst skiljer det en del i klass och form.

Ettan känns välbefogad, när man synat uppställningar, formläge och inte minst oddset med tanke på förutsättningarna. Värderar chanserna för Dynamo Moskva till ungefär 65 % att vinna, därav finner jag ett litet värde i oddset! Tung insats!

God spellycka,
/Blixt