Ett riktigt spännande möte för de regerande mästarna, där förutsättningarna ”Do or Die” gäller. Kniven mot strupen, och vid förlust är man utslagna. Jag har ett bra lir här, häng med!

Match: Färjestads BK – Skellefteå AIK
Tips: 1;a (Färjestadsvinst)
Odds: 2,00 @ Expekt
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2010-03-28 16:00

Motivering:
3-2 i matchserien i Skellefteås favör efter en mycket imponerande insats sist på hemmaplan, och man har nu matchboll inför kvällens möte på bortais i anrika Löfbergs Lila Arena. Färjestad måste vinna, annars är det färdigspelat för i år, vilket ju helt och hållet vore en flopp med tanke på den goda tradition som ligger i klubben. Skellefteå skrällde sig vidare i fjol, och är nu på väg att göra det igen, och är enligt mig ett dolt lag som ständigt slår ur underläge, men gör det extremt bra!

Färjestad kan idag, om inget hänt sedan senaste matchen (vilket jag inte har några rapporter om), ställa en komplett spelartrupp på isen, något som kanske inte hänt under hela säsongen. Vassa spelare måste nu kliva fram och dra det lass de är menade att göra, spelare som Åslund, Micke Johansson, Dick Axelsson och Marcus Paulsson, spelare som har högre kapacitet än vad som hittills visats. Sist blev man utspelade uppe i Skellefteå, och förlorade skotten med 36-18, och det kan knappast tillfrisknade målvakten Henrik Karlsson beskyllas för att de förlorade, snarare tvärtom, utan hans närvaro hade det enkelt blivit 5,6-0 istället för just 2-0. Hemmaplan har varit Färjestads signum på senare år, och så även i år även om publiksnittet är det lägsta på många år! Idag måste det helt enkelt visas hjärta om de vill se sin klubb spela vidare, och det tror jag att de har goda chanser till, i allafall till en match till.

Skellefteå har ingen press på sig här, då de ju har en sista matchboll att bruka hemma i Skellefteå om man skulle åka hem med en förlust i afton. Dock skulle det ju svida lite och sätta grillor i huvudet. Man vann första matchen borta med 3-2, andra matchen vann Färjestad med 5-4 e.f. Problemet här är enligt mig att SAIK inte har någon direkt vinnarkultur i slutspelssammanhang, en punkt som är extremt underskattad då idrott är mycket om trender och traditioner, på gott och ont. Spelare att hålla ögonen på extra är Bellemare och Johan Forsberg, där den sistnämnde gjort 6 mål på de fem hittills spelade matcherna i slutspelet, och verkligen imponerat. SAIK måste dessutom bli mer effektivt offensivt, man gör för få mål sett till antalet skott man avlossar. Så även hemåt, men positivt. Hadelöv har verkligen inte gjort bort sig, utan visat att han har de gamla takterna i sig än idag! Dock blir det här nog en lite för svår match med tanke på förutsättningarna…

Tajt match, men med Färjestads måste-läge så tror jag att Per-Erik Johnsson och Samuelsson har fått ordning på laget och tar en viktig seger för en sjunde och avgörande. Hemmaplan väger tungt, och om publiken inte vaknat till nu kommer de aldrig att göra det. Kaffeburken kokar i afton! 2,00 ser jag som helt okej, spelas!

God spellycka,
/Blixt